PH U12: Splićani i Zadranke prvaci Hrvatske

Array

U Dubravi je nakon četiri dana i 102 odigrane utakmice završilo XI. otvoreno prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice do 12. godina koje je obilježila velika sparina u dvorani, ali uz velike napore organizatora prvenstvo je uspješno privedeno kraju.

Rezultate pogledajte na phmladi.crosarka.com/u-12.


Cedevita – ŠK Split   30:70  (10:17, 18:38, 24:61)

Cedevita: Jonjić 5, Gluhović 2, Paleka, Miškulin 4, Landeka, Mešetović 1, Škarica 3, Rako, Križanac, Vuković 8, Bičanić, Vukušić 2, Brajković 3, Pavlović 2. Trener: N.Strika
ŠK Split: Maršić 3, Lisica, Ljubić 2, Gozdavčić 11, Topić 6, Parlov 19, Omrčen 7, Smajo 6, Šarić 11, Biljak 4, Andrijašević 1, Goreta. Trener: J. Mrduljaš


U svom prvom nastupu na prvenstvu kod dječaka slavila je ŠK Split koja je uvjerljivo prošla svih sedam utakmica, a u finalu nadigrala Cedevitu s 40 koševa razlike (70:30).

U12 PH


Omiš Galeb – Zagreb  46:36 (23:9, 31:16, 40:29)

Omiš Galeb: Šodan, Rudan 11, Beden 3, Garac, Rogošić 8, Fulgosi 13, Marušić 4, Čepić 1, Bajaj, Čuljak 4, Vuković 2, Jurjević. Trener: I.Kuvačić
Zagreb: Lazić, Glavović, Štander 7, Pravdić, Plavetić, Jurički 12, Mehdić 2, Bošnjak 2, Milošević, Pašalić 4, Ajduk, Radulović 4. Trener: R.Kovačev


Treće mjesto pripalo je Omiš Galebu koji je uz velike simpatije stigao do završnice, a nakon šokantnog poraza od Cedevite slavio protiv Zagreba koji nije imao šanse bez svog najboljeg igrača Vladana Lazića koji je ujedno i najbolji strijelac prvenstva.

Za MVP prvenstva proglašen je Žarko Parlov (ŠK Split), a uz njega i Lazića u najboljoj petorci su još Viktor Šarić (ŠK Split), Bruno Vuković (Cedevita) i Matej Rudan (Omiš Galeb).


K Zadar – Vodice  45:44 (14:8, 26:20, 36:3)

ŠK Zadar: Jelenković 15, A.Domijan, Rudić, M.Domijan 2, Martinolić, Gardijan 9, Oštrić 5, Mandić 6, Pleslić, Žugić 8. Trener: M.Sipina
Vodice: Skorić 8, Vukšić 8, M.Jurić 4, Bašić, Tabula, Obratov 12, Ivas 2, Jozić, Bošnjak 10, K.Jurić, Radić, Krivanj. Trener: A.Roca


Kod djevojčica naslov odlazi u “Grad košarke”. Zadranke su nakon sjajnih igara na putu do finala u samoj završnici došli do pobjede protiv Vodica.

Predvodila ih je MVP prvenstva Nika Jelenković, a najbolji strijelac je Noela Markulin (Jabuka). Uz njih dvije u petorci su još Gabrijela Kolovrat (Medveščak), Bruna Obratov (Vodice) i Ana Mandić (Zadar). Treće mjesto pripalo je Medveščaku koji je bio bolji od Jabuke iz Zaprešića.

U12 PH

Finalnim utakmicama Prvenstva Hrvatske za dječake i djevojčice do 12 godina završena su sva natjecanja mlađih dobnih kategorija. Ovogodišnja prvenstva su bila do sada najbolje medijski praćena, naš portal je tom natjecanju posvetio posebnu podstranicu.

Crosarka je tako u ova dva mjeseca pratila oko 180 utakmica na kojima su nastupali i već poznati A1 igrači i reprezentativci, ali i dječaci koji ulaze u svijet košarke. Za više od 130 susreta išla je statistika uživo, spomenimo da prošle godine to nije bio slučaj niti za jednu utakmicu.

Portal crosarka.com se ovim putem zahvaljuje svim pojedincima i organizacijama (klubovi, sudačke udruge, savezi) koji su bili partneri i koji su podržali ovaj projekt. Mladi košarkaši su zaslužili ovu pažnju.

Nadamo se da će sljedeće sezone, Crošarka ili netko drugi, nastaviti s ovakvim načinom praćenja Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije.

phmladi.crosarka.com

Related Articles