Planinić propušta Eurobasket?

Array

Čini se da za Eurobasket, koji se održava od 4. – 22. rujna ove godine, hrvatski izbornik Jasmin Repeša neće moći računati na Zorana Planinića.

Iako ove sezone igra na prilično visokoj razini u svim natjecanjima kojih je njegov Khymki dio, te je u ovom trenutku jedan od najboljih playmakera u Europi, hrvatska košarkaška reprezentacija mogla bi biti lišena Zoranovih usluga. On se, kako prenosi Večernji list, tijekom kolektivnog konferencijskog poziva u kojem su sudjelovali određeni igrači nacionalne momčadi zajedno s trenerom, požalio na loše tjelesno stanje i potrebu za slobodnim vremenom zbog privatnih obveza.

Mostarac smatra kako ne treba dizati preveliku buku oko njegove odluke s obzirom da je reprezentacija i bez njega dovoljno jaka, no svakako je činjenica da bi on momčadi puno značio te se ne bi baš svi promatrači ove situacije složili s njegovom konstatacijom.

Osim njega, upitni su i Marko Tomas te Dontaye Draper (iako je uključivanje potonjeg u pogon najbolje momčadi države upitno samo po sebi), dok bi okosnica sustava igre u Sloveniji trebali biti Marko Popović, Roko-Leni Ukić, spomenuti Tomas, Bojan Bogdanović, Krunoslav Simon, Luka Žorić, Ante Tomić i Stanko Barać, koji su također sudjelovali u navedenom razgovoru. Mjesta bi moglo biti za mlade nade Daria Šarića i Maria Hezonju.

Napomenimo još kako i šesto mjesto na nadolazećem prventsvu vodi u Španjolsku, na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Svakako da naša reprezentacija taj rezultat može ostvariti, a može se reći da smo spremni i za nešto više, odnosno za medalju, koja nam je već dugo nedostižna, iako smo često bili na dobrom putu da ju osvojimo. Kako god, ostaje nam nada da ovo nije Planinićeva zadnja odluka, te da će hrvatska nacionalna košarkaška momčad u rujnu tijekom boravka u susjednoj zemlji biti kompletna i iskazati svoju kvalitetu. Jer, reprezentacija se ne smije zaobilaziti.

Related Articles