Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Pobjeda Komušine na gostovanju u Freiburgu

  Nakon predstavljanja Komušine Haiterbacha, kluba njemačkih Hrvata, prošlog tjedna odlučili smo na zahtjev čitateljstva popratiti taj simpatični klub do kraja sezone izvještajima s utakmica.

  - Advertisement -

  Dugo se činilo kako ćemo u Freiburgu vidjeti još jedan debakl Komušine, no gosti su pohvatali konce i u posljednjih 15 minuta okrenuli skoro izgubljenu utakmicu.

  TV Freiburg-Herdern – KKK Haiterbach 76:84 (16:15; 50:33; 70:59)

  Već je unaprijed bilo jasno da će utakmica u Freiburgu biti iznimno teška jer se igra u maloj dvorani, a i Haiterbach je igrao bez kažnjenog Franka Filipovića te su zbog ozljeda u dvoboj ušli bez glavnog kreatora komušanske igre Tima Burnettea te Marka Krmpotića.

  Nakon izjednačenog početka utakmice u kojem je centar Komušine, Sascha Kesselring držao ravnotežu, dolazi do pada u igri gostiju. Obrana kao i da nije postojala jer je Freiburg utrpao 34 koševa Komušini samo u drugoj četvrtini.

  Nismo pokazali apsolutno ništa u prvom dijelu utakmice“, izjavio je nakon susreta pomoćni trener Haiterbacha, Mario Marić.

  Nakon velikog odmora Komušina izlazi na teren s puno više energije i odlučnosti, no ne uspijeva smanjiti broj grešaka koje protivnik kažnjava i nakon 24 minute igre vodi 60:39.

  Napokon, sve sigurniji Božidar Bubalo probija led i vodi goste u seriju 11:0 kojom se približavaju na 60:50. Freiburg opet povisuje vodstvo prije nego Marić sa 5 poena zaključuje treću četvrtinu na 70:59.

  Komušina diže ritam igre iz minutu u minutu, a napad djeluje sve smirenije i sigurnije. Dvije trice u nizu Kesselringa i Davida Jacksona za početak posljednje četvrtine prvih su šest koševa serije 17:0 Komušine s kojom preuzimaju vodstvo 70:76 – punih sedam minuta Komušina nije primila niti jedan koš.

  Domaćin smanjuje zaostatak na samo dva koša, ali Slaven Ponjavić sa dva vezana koša odvodi goste na +5 (76:81), a Kesselring slobodnim bacanjima stavlja točku na i te donosi veliko slavlje navijačima Komušine.

  U drugom dijelu smo imali potpuno drugačiji pristup. Bili smo favoriti, ali tu ulogu nismo opravdali 25 minuta. Na kraju smo pokazali moć. To nam se u budućnosti ne smije događati“, prokomentirao je utakmicu trener gostiju, Felix Döbele.

  Najučinkovitiji u redovima Komušine bio je David Jackson sa 27 koševa, a Sascha Kesselring pridodao je svojih 25.

  Komušina je ovom pobjedom zadržala četvrtu poziciju koju dijeli sa Ulmom.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE