Cijela petorka “igrač” mjeseca

Array

Najbolja košarkaška liga na svijetu, NBA, jučer je napravila jedan nesvakidašnji potez. Mjesečnu nagradu za najboljeg igrača, Player of the Month, za Istočnu konferenciju dobila je cijela prva petorka trenutno vodeće momčadi Istoka, Atlante Hawksa.

Odličan siječanj, u kojem su zabilježili 17 pobjeda u isto toliko utakmica razlog je zašto su Paul Millsap (18,3), Jeff Teague (16,6), Al Horford (17,1), Kyle Korver (13,4) i DeMarre Carroll (12,3) zasluženo podijelili ovu nagradu.

Prvi put u povijesti lige jedna je momčad ostala neporažena cijeli mjesec pod uvjetom da su odigrali minimalno 10 utakmica. Također, prvi put u povijesti cijela prva petorka neke momčadi prosječno bilježi dvoznamenkast broj koševa, a da nitko ne zabija 20+ koševa po utakmici.

Isto tako, ovo je prvi slučaj u povijesti lige gdje pet suigrača dijeli mjesečnu nagradu za najboljeg igrača, a samo drugi slučaj da više igrača dijeli tu nagradu – 2002. godine nagradu za najboljeg igrača podijelili su tada suigrači Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki, Steve Nash i Michael Finley.

James Harden proglašen je drugi put zaredom za najboljeg igrača Zapadne konferencije. Harden je u 17 utakmica odigranih u siječnju bilježio 25,8 koševa, 6,7 asistencija, 4,7 skokova i 2,2 ukradene lopte, a njegovi Rocketsi su upisali 11 pobjeda.

Related Articles