Polufinale CroHoops lige izborili Novi Zagreb, Klaka, Folka i Trnje

Array

Ožujak je na parketu SC “Supra Sport” u zagrebačkoj Dubravi prema očekivanjima donio nevjerojatno intenzivne i atraktivne dvoboje doigravanja amaterske CroHoops lige.

Četvrtfinalnu rundu doigravanja su relativno lagano, bez veće neizvjesnosti u svojim susretima sa Zelina MythBustersima i Savica Cityem, prebrodile najbolje plasirane momčadi regularnog tijeka Novi Zagreb Dream Team (#1), Klaka 69ers (#2).

Ekipe Folke (#5) i Trnje ShowStoppersa(#6) su sa obzirom na rastuću razinu forme tijekom posljednjih mjeseci kreirali relativna iznenađenja u vidu eliminacije bolje plasiranih Bukovačkog Srca (#4) i East Side Connectiona (#3).

Tako su u polufinalnu fazu doigravanja za naslov prvaka zimskog izdanja lige 2012/13 ušli jaki sastavi Novog Zagreba, Klake, Folke i Trnja, no bez jasno izraženih favorita.

Prva utakmica Novog Zagreba i Folke ponudila je dvoboj “mladih” i “iskusnih”, ali bez ikakve sumnje dva sastava koja se na znalački način koncentriraju na obranu te grade strpljiv napad. Folka predvođena nedavnim pojačanjem Kopićem (21 poen) i standardnim Šolićem (11 poena, 13 skokova) vodstvo je držala do posljednje četvrtine.

No tada su mlade i neumorne snage Novog Zagreba predvođene pod košem neprikosnovenima Malićem (12 poena, 10 skokova, 4 ukradene lopte), te sve boljim ljevorukim braničem Karlom Krčelićem (14 poena, 3 osvojene lopte) preuzele kontrolu utakmice u svoje ruke te otišle do konačne pobjede od 77:64.

Dvoboj starih znalaca Klake i Trnja počeo je u očekivano naelektriziranoj atmosferi. Naime oba sastava imaju u svojim rukama čitav niz aduta koji im govore da bi upravo oni mogli izboriti plasman u Finale. 69ersi imaju MVP-a lige Nenada Milkovića i rotaciju od 12-14 iskusnih igrača, te kontru koje se ne bi postidjele niti neke NBA ekipe.

S druge strane snažne strane Trnja leže u odličnom vodstvu trenera Ercega, te triju svestranih visokih igrača Feliks Mijić-Luka Lečić-Božo Ivanković. No ne smije se nikako zaboraviti da Trnje u svojoj rotociji vanjskih igrača ima i najboljeg defanzivnog igrača lige Domagoja Horvata, te sve pozdanijeg braniča šutera Borisa Ercega.

Prvi dvoboj obilježila je neočekivana ozljeda nedavno izabranog MVP-a lige Nenada Milkovića koji je već tijekom prve četvrtine u jednom nesretnom zračnom sudaru sa suigračem doživio snažan udarac glavom u parket, te ozljedu u vidu velikog hematoma.

MVP se u njegovom stilu javio već iz bolnice duhovitom porukom “bitno da nije noga” te nagovijestio da će biti uz svoje suigrače već na idućoj utakmici u kojoj je također  neslužbenim kanalima nagovijestio pobjedu. S druge strane ozljedu koljena zadobio je K/C Trnja Božo Ivanković, ali je i on najavio povratak na parket u drugoj utakmici serije.

I bez Milkovića, predvođena iskusnima Miškulinom (19 poena, 6 skokova) i Mežnarićem (14 poena), Klaka se nije predavala sve do same završnice iskričave utakmice. Trnje koje je nastupilo bez najboljeg ofenzivnog igrača lige Feliksa Mijića su do izuzetno vrijedne pobjede od 94:88 predvodili Ivanković (34 poena, 10 skokova, 4 zakucavanja), Lečić (16 poena, 12 skokova) i Kovačev (23 poena, 4 trice).

Kompletne statistike prvih susreta polufinala doigravanja zimskog izdanja CroHoops lige mogu se pronaći na sljedećem linku.

U sjeni doigravanja zimskog izdanja CroHoops lige svoje pripreme za ljetno izdanje lige u vidu prijave imena I rostera započelo je više od deset novih sastava!

Prijave za ljetno izdanje lige i dalje su moguće na e-mail crohoops@gmail.com

Related Articles