#234

Ponajbolja igračica u Sloveniji bila nadomak Novog Zagreba

Jedna od najboljih košarkašica u protekloj sezoni slovenskog prvenstva, Kristina Baltić je prema pouzdanim izvora bila vrlo blizu prelaska u Novi Zagreb, no na kraju ipak nije došlo do suradnje, pa će Baltić umjesto zagrebačkog obući dres Partizana.

Srpska reprezentativka koja će tek za mjesec dana napuniti 22 godine iza sebe ima već četiri godine seniorske košarke u Sloveniji. Rođena je u Kraljevu gdje je i započela svoj košarkaški put, da bi 2008. godine prešla u mariborski AJM.

U protekloj sezoni je bila drugi strijelac slovenskog prvenstva s prosjekom od 18,2 poena, te prvi skakač s 11 uhvaćenih lopti po utakmici. Uz to imala je u prosjeku i 2 asistencije te 1,6 ukradenu loptu.

Bila je ovog ljeta veoma blizu prelaska u Novi Zagreb, što nam je potvrdio i njihov prvi čovjek, Vladimir Ivanković. No, uprava kluba je tada na čelu s Ivankovićem odlučila više uložiti u domaći kadar, bez obzira na dolazeću euroligašku sezonu i osloniti se na vlastite igračice.

Za kraj dodajmo kako je 187 centimetara visoka košarkašica jedna od rijetkih koji je zabilježila triple-double učinak u slovenskom državnom prvenstvu. U pobjedi protiv Domžala 115:43 Baltić je tada uknjižila 31 poen, 17 skokova i 10 asistencija.