Popis igrača U16 reprezentacije za Europsko prvenstvo u Ukrajini

Array

Portal Crosarka je neslužbeno dobio popis reprezentativaca kadetske reprezentacije Hrvatske koji će od od 8. do 18. kolovoza biti veliki favoriti za osvajanje najsjajnijih odličja na Europskom prvenstvu u Ukrajini.

Momčad Tomislava Rupčića predvodit će Petrinjac Lovro Mazalin, jedan od najperspektivnijih igrača u svijetu za to godište, a svoju kvalitetu pokazao je na nedavno završenom juniorskom Europskom prvenstvu gdje je  sa 10,4 poena i 5,7 skokova po utakmici sudjelovao u osvajanju srebrne medalje.

Prema procjenama stručnjaka odavno nismo imali mladu reprezentaciju pokrivenu na svim pozicijama s kvalitetnim igračima, pogotovo na centarskim gdje smo često bili limitirani. Tako uz Lovru, odlične igre možemo očekivati od Splićanina Dragana Bendera (SF) koji je sudjelovao na ovogodišnjem Jordan Brand Classicu i Ante Tonija Žižića (C) te Cibosa Nik Slavice (F), Ivana Zubca (C) i Brune Skokne (G). Ta šestorka, uz Tonija Kumanovića koji također putuje na EP,  je igrala u finalu kadetskog prvenstva Hrvatske gdje je na kraju Cibona uvjerljivo slavila.

Još su pozvani Matej Gašpert iz Cedevite, Mateo Čolak (1998) koji igra za Široki, Petar Dubelj iz Dubrovnika, Franko Kalpić iz Šibenika te Vuk Lazić (1998) iz Zagreba.

Related Articles