Portoriko: Protiv Hrvatske idemo na sve ili ništa

Array

Portorikanci su jučer u trećoj četvrtini napravili presudnu prednost koja im je donijela pobjedu protiv Filipina i mogućnost da se pobjedom protiv naše reprezentacije plasiraju u osminu finala. Uspjeh je još vrjedniji jer su do njega došli bez ozljeđenog Carlosa Arroya i Angela Daniela Vassalla. Upitan je njihov nastup i protiv Hrvatske.

Danas će biti poznata situacija s njima. Oni su vrlo važni igrači u rotaciji i veseli naša igra i reakcija ekipe bez njih na terenu. Svako je uložio dodatan napor i uspjeh nije izostao – rekao je pomoćni trener Carlos Morales.

Zdravstveno osoblje Portorika je sve napravilo da bi Arroyo jučer zaigrao, no unatoč tome što su cijeli dan obilazili stručnjake u Sevilli, nisu uspjeli. Nadaju se da će danas biti bolje, a dodatan problem imaju i s Renaldom Balkmanom koji ima problem s Ahilovom petom. Jučer je igrao 20 minuta, ali uz bolove koji su mu smetali u igri.

Jučer je Portoriku priliku za drugu fazu Mundobasketa donio fantastični bek šuter Minnesote Jose Barea ubacivši 30 poena. U taboru ove latinskoameričke reprezentacije vjeruju da mogu doći do drugog uzastopnog slavlja:

To će biti teška borba. Nadam se da ćemo iskoristiti zamah koji smo imali u posljednje dvije utakmice. Iako smo izgubili protiv Grčke, bili smo zadovoljni s pristupom u tom ogledu. Za razliku od Hrvatske koja je osvojila svoje dvije pobjede na početku natjecanja, mi se nakon poraza dižemo. To je igra motivacije, tko bude više motiviran, ima više izgleda za slavlje. Idemo protiv Hrvatske na sve ili ništa, o prolazu u drugi krug sami odlučujemo.

Related Articles