Predstavljamo protivnice Novog Zagreba u 4. kolu Eurolige

Array

U 4. kolu ovogodišnje Eurolige, hrvatske predstavnice u ovom elitnom natjecanju ŽKK Novi Zagreb ugostit će ekipu USK Praha, višestrukog prvaka Češke i stalnog sudionika Eurolige u posljednjih desetak godina. Ekipa USK Praha sastavljena je od samih internacionalki s velikim međunarodnim košarkaškim iskustvom, koje su igrale u mnogim najjačim europskim klubovima i reprezentacijama.

Amerikanka Rebekkah Brunson, visoka 191 cm, od 2005. godine igra euroligaške utakmice i to za nekoliko europskih klubova – belgijski Dexia Namur, Dynamo iz Moskve, talijanski Levoni Taranto, Cras Basket Taranto, španjolski Ros Casares, rusku Nadezhdu te sada češku USK Prahu.

Michaela Zrustova sudionica je Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a branila je na europskim prvenstvima boje svih selekcija češke reprezentacije. Naše olimpijske reprezentativke Sandra Mandir i Mirna Mazić poznaju je, kao i Burgrovu i Viteckovu, jer su na Olimpijadi u Londonu igrale protiv Češke i izgubile 70:89. Podsjetimo da je češka reprezentacija tada stigla do četvrtfinala gdje ju je zaustavila kasniji finalist Francuska vrlo tijesnim rezultatom 71:68 što govori o snazi i košarkaškom umijeću čeških igračica. U toj utakmici protiv Francuske prve perjanice Češke upravo su bile igračice USK Prahe Viteckova sa 17 i Burgrova sa 16 koševa.

Jelena Škerović je crnogorska internacionalka koja je karijeru započela u podgoričkoj Budućnosti, a Euroligu je igrala u dresu Wisle Can-Pack, Frisco Silca Brna, Spartaka iz Moskve i USK Prahe. Sudionica je svjetskog prvenstva 2002. godine kada je branila boje Jugoslavije. Igra zapaženu ulogu organizatorice igre i u klubu i u crnogorskoj reprezentaciji u kojoj ima stabilno mjesto. Renata Zrustova je najmlađa košarkašica USK Prahe. Rođena je 1990. godine i igrala je za kadetsku reprezentaciju Češke na europskom prvenstvu. Jelena Dubljević je još jedna crnogorska reprezentativka koja je osim u Pragu euroligaške utakmice igrala i za Rivas Ecopolis, Tarbes GB, Nadezhdu, CB Rivas… Nositeljica je igre crnogorske reprezentacije i najčešće njezina najefikasnija igračica.

Ilona Burgrova češka je reprezentativka, sudionica Olimpijade u Londonu, svojedobno igrala u Francuskoj u Bourges Basketu. Najviša igračica USK Praha sa 194 cm. Amerikanka Kia Vaughn branila je boje svoje reprezentacije na svjetskom prvenstvu U21, a u Euroligi nastupala je za CB Taranto. Ova 193 cm visoka košarkašica prosječno daje 14 koševa po utakmici i ima 9 skokova. Katerina Elhotova češka je reprezentativka koja je košarku stalno igrala za svoj klub u Pragu. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine davala je 10,2 koševa po utakmici. Mlada košarkašica pred kojom je sjajna karijera. Anael Lardy, francuska reprezentativka, koja je 2010. sudjelovala na svjetskom prvenstvu. Prošla sve selekcije francuske reprezentacije, a 2011. igrala za francuski klub Bourges Basket u Euroligi.

Eva Viteckova je češka košarkaška institucija rođena 1982. i visoka 190 cm. U Londonu je na Olimpijadi prosječno za reprezentaciju Češke zabijala 15,2 koša. Najiskusnija je igračica USK Prahe, igračica s najviše autoriteta, a Euroligu je tri sezone igrala za Gambrinus Brno, potom za Frisco Silca Brno i sada za ZVVZ USK Prahu. Anna De Forge – naturalizirana Amerikanka koja zajedno sa Škerović i Dubljević igra za reprezentaciju Crne Gore. Prije Praga igrala je za Wislu Can-Pack i prošle godine za turski Kayseri Kaski Spor.

Trenerica ekipe USK Praha je Natalia Hejkova koja se europskom krunom okitila sa moskovskim Spartakom 2007. godine kada su u Vidnoju u finalu pobijedile Ros Casares iz Valencije, te sa istim klubom 2008. kada su u Brnu u finalu pobijedili domaću ekipu Gambrinus Brno. Dva puta istu titulu osvojila je 1999. i 2000. godine sa SCP Ruzomberok.

Utakmica Novi Zagreb – ZVVZ USK Praha igra se u srijedu, 14.11.2012 godine s početkom u 18 sati u Sportskoj dvorani Trnsko, a suci su Matej Spendel (Slovenija), Marin Mehandjiev (Bugarska) i Aleksandar Pavlov (Makedonija). Utakmicu će izravno prenositi Sportska televizija s početkom u 17.45 sati. Da bi domaćin omogućio nazočnost što većeg broja simpatizera ženske košarke u Trnskom, ulaz na ovu utakmicu bit će slobodan, bez naplate ulaznica, a svaki će posjetitelj moći dati svoj doprinos akciji “Veliko srce – Malom srcu” ubacivanjem novčanog priloga u kutiju koja će se nalaziti na ulasku u dvoranu.

Related Articles