Pregled igara hrvatskih klubova u WBFAL ligi

Array

Na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore ove sezone je osnovana nova regionalna liga. Službeni naziv lige je WBFAL (Women Basketball Friendship Adriatic League).

Između šest ekipa koliko ih nastupa u prvoj sezoni boje hrvatske ženske košarke brane Žkk Vodice i Žkk PGM Ragusa. Uz njih u ligi još nastupaju i Žkk Budućnost PG iz Podgorice, Žkk Primorje iz Herceg-novog , Žkk Roling Nikšić i Žkk Trebinje 03. Igrat će se 15 kola nakon čega će prve četiri ekipe otići na Final Four.

Ragusa je nakon šest odigranih kola na omjeru od četiri pobjede i dva poraza, dok su Vodičanke nakon sedam odigranih utakmica ostvarile jednu pobjedu i imaju šest poraza. No, treba istaknuti da Vodice igraju bez seniorki u ekipi. Ragusa je ostvarila pobjede protiv Trebinja rezultatom 63:47, zatim dva puta protiv Vodica 97:34 i 67:38 te Rolling Nikšića 58:52. Dubrovčanke su poražene od Budućnosti s 58:52 i od Primorja rezultatom 74:65.

Vodice su jedinu dosadašnju pobjedu ostvarile na gostovanju kod Trebinja rezultatom 69:61, a u toj utakmici se posebno istaknula četrnaestogodišnja Josipa Silov koja je postigla čak 35 koševa. Uz dva poraza od Raguse još su poražene i od Primorja također dva puta. Rezultati su bili 74:65 i 54:40. Poražene su i od Rolling Nikšića 79:35 i od Budućnosti rezultatom 68:28.  No uz to što su sve igračice mlađih uzrasta u ekipi, kao još jednu olakotnu okolnost treba reći da je najbolja igračica i kapetanica ekipe Anamaria Brajković bila ozlijeđena i tek se u prošlom kolu vratila na parket. S njenim povratkom i Vodičanke se nadaju početku pobjedničkog niza.

Related Articles