Prekinut štrajk košarkaša Zadra

Array

Košarkaši Zadra večeras su prekinuli štrajk, te odradili prvi kolektivni trening nakon nedjelje, kada su odlučili iskazati nezadovoljstvo zbog višemjesečnih dugovanja i neispunjenih obećanja da će ona biti riješena. Ive Ivanov, kapetan momčadi, po izlasku iz dvorane, obrazložio je odluku igrača.

“Obećano nam je da će sutra biti uplata jedne plaće. Ako tako bude, nastavljamo normalno trenirati. Rok za isplatu druge plaće je sljedeću srijedu i nadam se da će na kraju sve dobro završiti.”

Koliko je ova situacija utjecala na momčad?

“Sigurno dosta. Nismo napravili tri-četiri treninga koji su bili predviđeni. Žao nam je zbog toga, ali nismo imali drugog izbora. Sada želimo ostaviti ovo iza sebe i što bolje se pripremiti za početak ABA lige” kazao je Ivanov.

Kapetan je potvrdio da je, uz sedmoricu koji su bili u štrajku, njega, Delaša, Batura, Olivarija, Ramljaka, Šanga i Smolića, podršku momčadi izrazio i reprezentativac Goran Vrbanc, koji će priključiti po završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Ako sve bude u redu, Zadrani će sljedeću pripremnu utakmicu odigrati u petak protiv Heliosa u Domžalama.

Opširnije u tiskanom izdanju Zadarskog Lista.

Related Articles