Uroš Nikolić centarsko pojačanje MZT-a?

Array

Uprava novog ABA ligaša je već otprije najavljivala igračko pojačanje na poziciji centra, a ozljeda Todora Gečevskog u masovnoj tučnjavi u pripremnoj utakmici protiv Ukrajinskog Cherkassi Monkeysa ubrzala je tu odluku.

Kako pišu srpski portali, MZT iz Skoplja potpisao je Uroša Nikolića, bivšeg centra Crvene Zvezde. Međutim, predsjednik makedonskog prvaka Saso Bosilkov tvrdi da ne postoji dogovor niti s njim niti s bilo kojim drugim košarkašem, ali potvrđuje da su u potrazi za centrom i da pregovaraju s Nikolićem.

“Mi još uvijek nemamo ugovor s bilo kojim košarkašem, istina je da MZT Skopje Airport intenzivno traga za novim centrom. Pregovaramo s nekoliko košarkaša, a među njima je Uroš Nikolić. Međutim, do ovog trenutka on nije potpisao ugovor s nama”, rekao Bosilkov.

Uroš Nikolić, 25 godina star i 207 centimetara visok Srbin igrao je za Vršac, Mega Vizuru, Krku i Crvenu Zvezdu. Prije tri sezone u Krki je  prosječno po utakmici bilježio 12,4 poena i 6 skokova, a najbolje igre je pružao prve godinu igranja u Zvezdi kod trenera Mihaila Uvalina. Tada mu je učinak u Srpskoj ligi bio 16,8 poena i 7,1 skoka po utakmici, a u ABA ligi 10,5 poena i 6 skokova po utakmici.  Prošle sezone kod Svetislava Pešića nije dobivao puno prilike, a nije se ništa na bolje popravilo njegovim odlaskom i dolaskom Miodraga Lazića koji je prednost davao Eltonu Brownu i Rašku Katiću. Vjerojatno je i to razlog promjeni sredine.

Tako će se Nikolić najvjerojatnije pridružiti svom sunarodnjaku Igoru Mijajloviću, te ih možemo očekivati 25. rujna u Draženovom domu u prvom kolu ABA lige.

Related Articles