Premijer liga: Šibenka do poluvremena riješila Zabok

Košarkaši Šibenke uvjerljivo su slavili na gostovanju u Zaboku. Na tricaški i pogon Amerikanca Freemana su Šibenčani došli do visoke pobjede 77:99 Bila je to jednosmjerna utakmica tijekom svih 40 minuta igre.

Gosti su šutirali trice čak 14/20 što je dovoljan pokazatelj njihove večerašnje raspoloženosti. Već 18 poena prednosti stvorili su Narančasti do poluvremena, a prednost je kasnije rasla i do plus 24. Zabočani se nisu predavali te su na ulasku u četvrtu četvrtinu došli na “samo” minus deset razlike.

Juraj Pleadin zatim uzvraća tricom, a Širko iz kontranapada dovodi goste u mirnije vode. Šut je nastavio služiti Rahimićevu momčad pa domaćin zapravo i nije imao previše šanse. Šibenčani su na kraju mirno utakmicu priveli u svoju korist te slavili s visokih 77:99 za ukupno devetu pobjedu sezone.

Freeman je predvodio Narančaste s 28 poena. Širko je ubacio 26, Miković se priključio sa 17, a Pleadin je dodao 12 te Šarić 10 poena. Kod domaćih su ponovno najbolji bili Črnjević koji je dodao 18 poena te Eyassu Worku koji je postigao 16 poena.

Related Articles