Premijer ženska liga: Raspored 7. kola

Nakon reprezentativne stanke ovoga vikenda ponovno nam se vraća Premijer ženska košarkaška liga Hrvatske. Na rasporedu je 7. kolo koje će za razliku od nekoliko prethodnih konačno biti odigrano kompletno.

Sve utakmice ovoga kola odigrat će se 20. studenog, a pred nama je nekoliko vrlo zanimljivih dvoboja koji mogu direktno utjecati na izgled kako gornjeg tako i doljnjeg dijela tabele.

Posebno zanimljivo biti će u Splitu gdje će trenutno vodeći KAŽL dočekati aktualnog prvaka, košarkašice dubrovačke Raguse, koje iako su u dosta pomlađenom i izmjenjenom sastavu u odnosu na onaj prošlosezonski itekako su pokazale da će i ove sezone imati što da kažu u borbi za vrh, te će se KAŽL morati dobro pomučiti želi li nastaviti svoj pobjednički niz.

Neporaženi zagrebački duo Trešnjevka i Medveščak u ovom će kolu također pred sobom imati vrlo zahtjevne izazove. Košarkašice Trešnjevke na svom će terenu dočekati Pulu Moviter. Za izabranice Deana Nemeca biti će to povratak na teren nakon problema sa koronavirusom zbog čega su propustili posljednja dva kola, te ostaje za vidjeti koliko će ta stanka utjecati na izvedbu “trešnjica” na terenu, dok će Pula u ovom dvoboju pored poprilično promjenjive forme imati i dodatni problem u vidu izostanka ponajbolje igračice Katarine Trehub koje neće biti sljedećih nekoliko mjeseci nakon što je obavila operativni zahvat kako bi riješila probleme sa tetivom koja je dugo muči.

Medveščak sa druge strane očekuje gostovanje u Slavoniji kod Požege. Na papiru bi to trebao biti vrlo zanimljiv i izjednačen dvoboj, no s obzirom na vrlo gust raspored požeških košarkašica koje uz domaće prvenstvo sudjeluju također i u regionalnoj WABA ligi, te su u ovoj reprezentativnoj stanci u vrlo kratkom razmaku igrale i susret hrvatskog Kupa, i zaostali dvoboj prvog kola regionalne WABA lige – malu prednost i status blagog favorita u ovom dvoboju trebala bi imati ekipa Medveščaka.

Niti u ostalim utakmicama neće nedostajati uzbuđenja – Šibenik i Mursa svoje prve ovosezonske pobjede pokušat će izboriti u dvobojima protiv Splita i FSV-a, dok će košarkašice Zagreba sa ulogom apsolutnog favorita na svom terenu dočekati Brod na Savi.

Raspored utakmica:

Zagreb: Zagreb – Brod na Savi, ŠSD “Boško Božić Pepsi” Trnsko, početak u 18:45 sati

Zagreb: Trešnjevka 2009 – Pula Moviter, Dvorana 2 Doma sportova, početkom u 18 sati

Šibenik: Šibenik – Split, ŠD “Baldekin”, početak u 19 sati

Požega: Plamen Požega – Medveščak, Sportska dvorana “Tomislav Pirc”, početak u 16 sati

Split: KAŽL – Ragusa, SC Gripe, početak u 15:15 sati

Rijeka: FSV – Mursa Osijek, SD “Dinka Lukarića” na Kozali, početak u 16 sati

Related Articles