Petak, 23 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Proleta u španjolskom četvrtoligašu

  Nakon što mu je brat Domagoj prošlo ljeto rodni Dubrovnik odlučio zamijeniti Madridom, Marko Proleta ovog se tjedna također odlučio za odlazak u Španjolsku. Novo odredište ovog 20-godišnjeg Dubrovčanina je četvrtoligaš Plasencia Extremadura.

  - Advertisement -

  Proleta je prošlu sezonu proveo u dva hrvatska prvoligaša – Kvarneru 2010 i Križevcima, a u ukupno 12 odigranih utakmica ubacivao je u prosjeku nešto više od dva poena po utakmici uz oko jedan uhvaćen skok. Još kao kadet Proleta je iz rodnog grada stigao u Cibonu, a prve seniorske minute dobio je u drugoligašu Kaptolu, da bi sezonu 2011/12. proveo u matičnom klubu s kojim ispada iz A1 lige. Proleta je inače visok 195 centimetara, pokriva pozicije šutera i krila, a 2012. godine bio je članom U18 reprezentacije Hrvatske, koja je na prvenstvu Europe u Litvi osvojila zlatnu medalju.

  Plasencia je klub iz istoimenog grada u pokrajini Extremaduri, koji se natječe u četvrtom rangu španjolske košarke u kojem sveukupno nastupa 73 sastava podijeljenih u šest skupina. Košarkaši Plasencije prošlu su sezonu završili na trećem mjestu skupine D.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE