OI (Ž): Protiv Angole po prvu pobjedu

Array

Ženske košarkaške reprezentacije sutra će odigrati četvrto kolo olimpijskog turnira. Nadamo se da je došlo vrijeme i za prvu Hrvatsku pobjedu. Nadali smo se pobjedama protiv Kine i Češka, ali niti u jednoj od tih utakmica Hrvatska nije bila favorit. Ovoga puta situacija je pak drugačija, od Hrvatica se očekuje pobjeda protiv reprezentacije Angole.

Skupina A

Angola – Hrvatska 10.00

U derbi začelja skupine A obje ekipe ulaze nakon tri poraza. Ovo je Hrvatskoj jedinstvena prilika da ostvare povijesnu prvu pobjedu na Olimpijskim igrama. Naše cure su blagi favoriti no to će trebati i dokazati na parketu. Nakon razočaravajućeg poraza od svjetskih viceprvakinja Čehinja gdje su naše cure sve dobro napravljeno u prve tri četvrtine uprskale u posljednjoj trebat će pokušati isprati taj gorak okus nakon poraza i pokazati svim zlim jezicima da i one znaju i mogu igrati odličnu košarku koja će ih dovesti do pobjede. Hrvatsku je u srazu s Čehinjama još jednom predvodila kapetanica Sandra Mandir s 20 poena. Angola je u prošlom susretu poražena od Kineskinja sa 76:52. Najbolja u njihovim redovima je ponovo bila Guadalupe s 12 poena. Od nje će Hrvatskoj prijetiti najveća opasnost.

Turska – Kina 17.45

Derbi skupine A koji direktno odlučuje o drugoplasiranoj ekipi o ovoj skupini. Kineskinje su do sad pokazale odličnu košarku i imaju sve tri pobjede dok su Turkinje poražene jednom od SAD-a. U prošlom kolu su Kineskinje imale laganu utakmicu protiv Angole gdje su uspjele i odmoriti poneku od svojih glavnih igračica i zbog toga bi trebale biti u blagoj prednosti nad Turkinjama koje su pokušavale pružiti što bolji otpor Amerikankama. Kod Kineskinja u prošlom susretu su najbolje bile Z.Ma i N.Chen s 15 postignutih poena, dok su Hollingsworth i Vardarli s po 11 poena jedine zadavale kakve takve brige ekipi SAD-a.

SAD – Češka 23.15

Kao i u svim dosadašnjim susretima i ovdje su Amerikanke veliki favoriti i sve osim njihove uvjerljive pobjede bi bilo ravno čudu. Podižu se u formi i sve više se čini da će i ove Olimpijske igre suvereno osvojiti. Čehinje dolaze prepune samopouzdanja nakon uvjerljive pobjede nad Hrvatskom s kojom su praktički osigurale četvrtfinale. Kod Čehinja u pobjedi od devetnaest razlike nad Hrvatskom najbolje su bile Elhotova s 20, Bourgova s 19 i Viteckova s 18 poena dok su dok Amerikanki u pobjedi nad Turskom najbolje bile McCoughtry s 18 poena te Charles sa 16 poena.

Skupina B

Rusija – Australija  12.15

Derbi skupine B bi trebao donijeti jako zanimljiv susret u kojem bi se direktno trebalo odlučiti tko će u četvrtfinalu startati s druge a tko s treće pozicije. U dosadašnjem dijelu turnira Ruskinje imaju sve tri pobjede dok su Australke izgubile na produžetke od Francuske. Prošlo kolo su i jedne i druge imale malo lakšu utakmicu pa bi trebale biti odmorne i spremne na pravi rat pod obručima. U prošlom kolu su Australke lagano pobijedile Brazil dok su se Ruskinje obračunale s Velikom Britanijom. U ruskim redovima je najbolja bila Belyakova s 12 poena dok je kod Australki u njihovom prošlom ogledu najbolja bila Jackson s 18 poena.

Brazil – Kanada  15.30

Još jedan zanimljiv dvoboj u skupini B u kojem će Brazilke pokušati dohvatiti prvu pobjedu i mogući plasman u četvrtfinale. Kanađanke o dosadašnjem dijelu Olimpijskog turnira imaju jednu pobjedu protiv domaćina Igara dok njihove protivnice nemaju još niti jednu. U prošlom kolu su i jedna i druga ekipa poražene. Brazilke od Australije sa šest poena a Kanađanke od Francuske s četiri poena. Kod Brazilki je najefikasnija u prošlom kolu bila Costa s 22 poena, dok kod njihovih protivnica u prošlom ogledu je najbolja bila Thornburn sa 17 postignutih poena.

Francuska – Velika Britanija  21.00

U ovom dvoboju koji bi trebao biti lišen svake neizvjesnosti Francuskinje su apsolutni favoriti. Igraju najbolju košarku u skupini B, u velikoj su formi i prema svemu sudeći Britanke nemaju nikakve šanse. Na dosadašnjem dijelu turnira Francuskinje su upisale tri pobjede dok su Britanke tri puta poražene. U posljednjem kolu je Francuska teže od očekivanog pobijedila Kanadu sa samo četiri poena prednosti, dok su domaće cure poražene od Rusije sa šest poena. Kod Francuskinja najefikasnija u prošlom susretu je bila Gomis sa 16 postignutih poena dok je kod Britanki po već ustaljenom običaju najbolja bila Stafford s 18 poena.

Related Articles