Protiv Slovenije po nove bodove

Array

Večeras u devet sati Hrvatska igra utakmicu protiv Slovenije. Dvoboj je to će vjerojatno odlučiti koliko koja reprezentacija nosi bodova u drugi krug.

Slovenija je na ovom prvenstvu upisala tri pobjede, uključujući i onu protiv Španjolske i upravo je ta bila najuvjerljivija. Usporedimo li njihov rezultat s našim protiv istog protivnika, trebala bi nam se zalediti krv u žilama, ali svi znaju da nije tako. Protiv Češke i Gruzije slavlje je izboreno tek u samom finišu susreta i to je dokaz da nisu nedodirljivi te da se protiv njih može.

Glavni pokretač cijele igre Slovenije je Goran Dragić, ultrabrzi play koji se odlično snalazi u tranziciji i od kojeg kreće većina slovenske kreacije. Zaustavljanje njega označeno je kao ključ koji nam otključava vrata pobjede, a Draper, Ukić Bogdanović, možda čak i Simon, imat će vraški težak zadatak.

Također valja spomenuti i Boštjana Nachbara te Mirzu Begića koji će činiti vrlo neugodni centarski par. Ipak, Hrvatska je tu u evidentnoj prednosti u brzini, a kako najbolje nasamariti Begića zna Luka Žorić koji je to već nekoliko puta učinio ove sezone u ACB ligi.

Evidentno je kako naša reprezentacija iz utakmice u utakmicu podiže formu, a ovaj će susret pokazati koliko realno mogu jer upravo je Slovenija ekipa koja spada u naš rang. Motiva zasigurno naši igrači imaju i previše, prvenstveno da dokažu sebi, a potom i cijeloj naciji da mogu puno i da konačno se konačno spere ta nepotrebna luzerska ljaga. Borbenosti i htijenja neće nedostajati jer ga nije nedostajalo i u prethodne tri utakmice izuzev zadnje četvrtine protiv Španjolaca, a samo se tako može do rezultata.

Publika će biti na njihovoj strani i bit će šesti igrač. Mi se možemo samo nadati da će i naši navijači koji su nam prijeko potrebni naći svoje mjesto u dvorani u Celju te da će naši igrači utišati Deželu.

Related Articles