Skupina C: Španjolci pregazili Poljsku, Česi s Hrvatima za prolaz

Array

U četvrtom kolu skupine C susreli su se Španjolska i otpisana Poljska. Bila je to igra mačke i miša, a demoralizirane Poljake pregazila je Furija.


Poljska – Španjolska 53:89 (5:25; 13:49: 30:76)

Poljska: Karnowski 3, Kelati 7, Lampe 10, Szubarga 2, Chylinski, Zamojski 11, Ponitka 7, Ignerski 4, Waczynski, Gortat 2, Hrycaniuk 1, Koszarek 6.
Španjolska: Aguilar 2, Fernandez 13, Rodriguez 11, Rey 12, Calderón 9, Rubio 15, Claver, San Emeterio 4, Llull 3, Gasol 15, abriel 5, Mumbru.


Poljska je ponovila sudbinu Hrvatske i Češke pošteno se izblamiravši protiv Španjolske. Za razliku od Hrvata i Čeha koji su dobar dio utakmice odlično parirali, Poljaci su doživjeli katastrofu već u prvom poluvremenu koje gube s nevjerojatnih 36 razlike, što je vjerojatno još jedan neslavni rekord oboren u našoj skupini.

Za pretpostaviti je da bi u nastavku bio srušen češki rekord od 39 poena na susretu da Furija nije ubacila u nižu brzinu odmarajući sve glavne igrače. Ipak, i u takvoj konstataciji snaga, treću četvrtinu su dobili deset razlike, a tek su zadnju prepustili Gortatu i društvu.

Španjolci su ovom pobjedom osigurali nastup u drugom krugu, a Poljaci su još nakon jučer i poraza od naše reprezentacije počeli pakirati kofere za Varšavu.

Related Articles