Tragedija na mađarskim cestama

Array

Teška prometna nesreća dogodila se jučer u Mađarskoj, s tragičnim posljedicama. Autobus koji je prevozio igračice i rukovodstvo mađarskog doprvaka HAT UNI GYOR na prijateljsku utakmicu sa Sopronom, sudario se s osobnim vozilom i u tom je sudaru bilo smrtnih posljedica.

Automobil Lada, kojim je upravljao 70-godišnji vozač prešao je na suprotnu stranu kojim je upravo dolazio autobus iz  Gyora. Sa željom da izbjegne frontalni sudar, vozač autobusa je skrenuo desno, no izgubio je kontrolu nad autobusom, koji je sletio s ceste i u prevrtanju su smrtno stradala dva putnika, dok je svih ostalih 16 putnika ozlijeđeno, neki od njih vrlo teško.

Team manager Peter Tapodi je poginuo na licu mjesta. Trener Fuzy Akos je s teškim ozljedama prevezen helikopterom u obližnju bolnicu, međutim uskoro je i on preminuo zbog velikog gubitka krvi.

Teške je ozlijede pretrpjela i 19-godišnja srpska reprezentativka Nataša Kovačević, kojoj je smrskan zglob i zbog čega joj je morala biti amputirana noga ispod koljena. Nataša, na sreću, kao i sve ostale ozlijeđene košarkašice, nije više u životnoj opasnosti.

U spomen na poginule danas će se na svim susretima Eurobaskta održati minuta šutnje.

Related Articles