Prva liga: Agrodalm nanio Borovu još jedan teški poraz

Array

Još jedan uvjerljiv poraz upisala je ekipa Gorana Gunjevića. Nakon uvjerljivog poraza od Gorice u prvom kolu, ovoga puta bolji od njih bili su igrači trenera Joška Garme, ekipa Agrodalma.

Prva liga, 2. kolo, 21. listopad

Borovo – Agrodalm 67:94 (21:23, 12:23, 19:21, 15:27)
Borovo:
Brocić 2, Bilić, Šarac 4, Miljanić 6, Boras 15, Bobinac 4, Žulj 2, Rajšić 8, Benković, Vuković, Kapović 4, Kovač 22.
Agrodalm:
Mijić 8, Ćosić 2, Gržinić 3, Matić 12, Ribarić 3, Ceraj 17, Lončar 2, Žužul 16, Jelinić, Baran 21, Devčić 10.

(statistika)

Samo je prva četvrtina ponudila neizvjesnost u kojoj je prednost na kraju otišla na stranu Zagrepčana 21:23. Već u drugoj dionici Garmini momci malo po malo nameću svoj ritam, dok su domaći igrači redali promašaje, posebno za tri poena. Cjelokupan postotak šuta za domaću ekipu bio prilično loš, a bez njega na domaćem terenu nemate što tražiti, posebno protiv raspoložene ekipe iz Zagreba. Jedino su Juraj Boras i Toni Kovač pružali očekivanu igru, što je definitivno bilo premalo. Tako se na poluvrijeme otišlo s prednošću gostiju 33:46.

Gosti su u trećoj četvrtini dobrom igrom održavali svoju prednost, dok su domaći igrači šutevima za tri poena pokušavali smanjiti zaostatak, no to im nikako nije polazilo za rukom. Obje su ekipe u svojim redovima imali raspoložene igrače na centarskim pozicijama pa su tako svoju bitku pod koševima vodili domaći igrač Kovač i gostujući Nikola Baran, koji su na kraju i bili prvi strijelci svojih ekipa. U zadnjih deset minuta krenulo se s plus 15 za goste iz Zagreba. Iako zaostatak nije bio nedostižan, premalo raspoloženih igrača i iznimno loš šuterski dan bili su presudan faktor. Gosti su to iskoristili na najbolji mogući način i s 27 postignutih poena u zadnjoj četvrtini postavili konačan rezultat i tako upisali svoju drugu pobjedu u isto toliko utakmica.

Koliko su bili loši domaći igrači, svjedoči podatak da su za tri poena šutirali 2/24, a ukupan postotak šuta bio je loših 35 posto. Uz to upisali su i 20 izgubljenih lopti, što ih je definitivno postavilo u podređeni položaj. Za poražene Toni Kovač postigao je 22 poena (10/13 za dva poena), a Juraj Boras 15 poena. Kod gostiju četvorica dvoznamenkastih. Predvodio ih je Nikola Baran s 21 poenom, Andrej Ceraj upisao je 17, Ante Žužul dodao je 16, a Domagoj Matić 12 poena.

Related Articles