Prva liga: Bosco “stotkom” riješio Borovo

Array

U drugoj dvorani Doma sportova u Zagrebu, gdje inače nastupa Cedevita, zagrabački Bosco pobjedio je Borovo iz Vukovara. Ujedno su ovom pobjedom domaćini na najbolji način obilježili 25 godina od svog osnutka. Unikatan klub iz Zagreba je osnovao salezijanac Don Ivan Marijanović s plemenitim ciljem napredovanja u sportskom i duhovnom smislu. Lijepo su krenuli u jedinstvenoj Prvoj ligi te im je ovo druga pobjeda dok Borovo i dalje ne zna za pobjedu nakon tri kola.


Prva liga, 3.kolo, 28. listopada

 Bosco-Borovo 103:88 (32:19, 32:21, 26:19, 13:29)

Bosco: Kuga 23 (6sk), Gilbert 20 (9sk), Mandić 19, Uljarević 15, Perković 11, Bubalo 4, Divić 4, Božić 3, Tušek 2, Milatić 2, Majić, Jošić
Borovo: Kovač 18, Rajšić 14, Miljanić 12, Šarac 11 (6as), Žulj 10, Boras 10, Kapović 7, Brocić 6, Bilić, Bobinac, Benković


Napadački je bio prejak Bosco za goste u današnjem susretu i u prvom poluvremenu su već napravili razliku koja je na kraju bila dostatna za pobjedu. U nastavku dolazi do opuštanja, no to ipak nije koštalo Zagrepčane toliko da im ugrozi rođendansko slavlje. Pohvalna je posljednja četvrtina za goste koji nisu klonuli, već odigrali tih deset minuta sa srcem i žarom iako je bilo jasno kako do prvih bodova u sezoni više ne mogu doći.

Borovo se uz Pulu i Podravac dosada pokazalo kao najslabija momčad Prve lige dok je Bosco momčad srednjeg dijela ljestvice s tim da pretendira i za veći uspjeh s obzirom na prikazano u ova tri kola. U sljedećem kolu obje momčadi su domaćini te će tako Bosco ugostiti splitski Universitas dok će Borovo u Vukovaru odmjeriti snage s Rudešom.

 

Related Articles