Prvi cilj Zadra je finale

Sutra nas očekuje završnica Krešinog kupa, u Zadru. Trener Naglić svoju će momčad u bitku za prvi trofej sezone povesti protiv drugoligaša iz Zadra, ekipe Sonik Puntamike. Ako se netko poznaje, onda su to ove dvije domaće ekipe, iako se ne natječu u istom rangu.

O očekivanju završnice razgovarali smo s trenerom Zadra Aramisom Naglićem.

Nakon napornih obaveza u ABA ligi i domaćem prvenstvu, na rasporedu je Kup. Jeste se svi zajedno odmorili?

Nismo se baš odmorili, utakmica sa Zvezdom igrala se u ponedjeljak, a i put do Zadra uzeli su nam dosta energije.

Kakav je zdravstveni bilten u ekipi, jesu li se ozlijeđeni igrači oporavili?

Zdravstveni bilten će biti uredan do kupa, Špralja i Kraljević su se pridružili treninzima i bit će u ekipi za utakmicu protiv Sonika.

Očekuje vas susret s gradskim suparnikom, koji uspješno gura u drugoj ligi Jug. Favoriti ste nedvojbeno, no sigurno ste oprezni?

Sonik je dobar drugoligaš, za njih je ovo lijepi rezultat i zaslužili su igrati pod svjetlima pozornice, no sve osim naše pobjede bila bi senzacija. Pripremit ćemo se kao za svakog protivnika i opuštanje ne dolazi u obzir.

Kako gledate na ostale utakmice? Može li netko do iznenađujuće pobjede?

Interesantne će biti utakmice jako neugodnog Škrljeva i Cibone, gdje malu prednost ipak dajem Ciboni, kao i Zaboka i Šibenika gdje su šanse podjednake.

Kup se igra u Zadru, pred vašim se navijačima. Što Tornado i Zadrani mogu očekivati od vaše ekipe?

Pred našim navijačima imamo obavezu odigrati maksimalno angažirano, no to se i podrazumijeva s obzirom na važnost utakmica! Puno nam znači njihova podrška i znat ćemo im se odužiti.

Može li Zadar do prvog mogućeg trofeja ove sezone?

Trofej, u ovom slučaju Kup, je san svakoga od nas. Put do njega je težak, momčad će biti pod svojevrsnim pritiskom, plasman u finale je najteža stepenica! Samo finale je najljepša utakmica, i toga se ne plašimo, tako ćemo i pristupiti.

Related Articles