Prvo kolo Eurolige favoriti završili dominantno, Show Shveda nedovoljan za pobjedu

Array

Prvo kolo Eurolige je završeno bez nekih velikih uzbuđenja. Favoriti su nastavili po svome, razbijanjem svojih nedoraslih protivnika. Tako je u prvoj utakmici bogati Milano lagano otpuhao Budućnost, dok se možda malo iznenađenje dogodilo u Litvi. Baskonia se bez problema obračunala sa Žalgirisom čiji igrači nisu bili dovoljno raspoloženi da pariraju Španjolcima. Uvjerljive pobjede su ostvarili Fener i Olympiacos.

Predstavnik ABA lige Budućnost nije se dobro provela protiv Milana koji je slavio rezultatom 82:71. Nastavak je ovo loših rezultata Budućnosti koja se jednostavno mora trgnuti. Jedini koji se kod njih istaknuo je Earl Clark s 22 poena. S druge strane kod Milana najbolji su bili Micov s 15 i Nedović s 13 poena. Treba i spomenuti kako je solidnu utakmicu odigrao bivši igrač Phoenix Sunsa Mike James koji je postigao 13 poena.

Druga utakmica odigrana u Litvi između Žalgirisa i Baskonije je mogla otići na obje strane. Ipak uspjeli su Španjolci slomiti otpor domaćina te su na kraju slavili rezultatom 87:79. Najbolji kod Žalgirisa su bili Wolters s 19 poena i Milakinas s 12. S druge strane kod Španjolaca Granger je postigao 15, a Shields 14 poena.

“One man team” Khimki nije se dobro proveo protiv iskusne momčadi iz Grčke. Kao i što je njihov trener rekao ovo je bila utakmica između Shveda i Olympiacosa, a kao što svi mi znamo homogena momčad najčešće u takvim utakmicama pobjeđuje. Razbio je Ruse Olympiacos te im pokazao kako trebaju pružiti veću potporu svojem najboljem igraču. Rezultat je na kraju bio 87:66 za Grke. Shved je postigao 34 poena, a kod Olympiacosa istaknuli su se Leday s 14 i Vezenkov s 15 poena.

Za kraj u Turskoj Fenerbahče je odigrao jednu laganu utakmicu za njih. Bez nekih poteškoća su se obračunali s Gran Canarijom. Rezultat je bio na kraju 97:72. Kod Turaka najbolji je bio Jan Vesely s 19 poena i 11 skokova te Nikola Kalinić sa 16 poena. Kod Španjolaca najviše se istaknuo Evans s 13 poena.

Euroliga, rezultati

Budućnost Voli – Milano 71:82

Žalgiris – Baskonia 79:87

Khimki – Olympiacos 66:87

Fenerbahče – Gran Canaria 97:72

Related Articles