Radnički prekinuo pobjednički niz Cibone

Array

U okviru 8. kola ABA lige Cibona je ugostila Radnički iz Kragujevca te prekinula pobjednički niz od tri uzastopna slavlja. Radnički je predvođen fantastičnim Terricom Whiteom došao do četvrte pobjede te nastavka pozitivnog niza rezultata.

Početak utakmice bolje je otvorila Cibona, a sredinom prvog perioda rezultat je glasio 12:6 u korist domaćina. Nakon nešto bolje igre Cibosa na početku Radnički je uspio uspostaviti kontrolu u igri, pa su preko sjajnog Amerikanca Whitea uspjeli dostići Cibonu, a rezultat nakon prvog perioda bio je izjednačen – 21:21. Početak drugog perioda obilježila je dosta izjednačena utakmica gdje su se momčadi konstantno izmjenjivale u vodstvu. Kod Radničkog je prednjačio Aleksandar Ćapin, dok je na drugoj strani Žižić pravio dosta problema visokim igračima Radničkog koje je “punio” osobnim pogreškama. Utakmica je bila izjednačena sve do rezultata 37:36, a tada igrači Cibone prave seriju 9-1 i dolaze do najveće prednosti od 8 poena razlike.

Nastavak igre u drugom poluvremenu opet je vratio neizvjesnost u ovaj veoma zanimljiv i atraktivan susret. Kod Radničkog je sjajno funkcionirala veza Ćapina i Whitea koji su konstantno “trpali” koš Cibone. Ova dva igrača u tom periodu utakmice izgledali su nezaustavljivo za bilo kojeg igrača Cibone. Terrico White je sve one koji obožavaju košarku zasigurno oduševio svojim potezima i teškim šutevima koje je ubacivao. Kod Cibone su Kus i Žižić u tom periodu “na iskustvo” još uvijek držali Cibonu u igri. Treći period igre završio je vodstvom Cibone od dva poena prednosti.

U posljednjem periodu nastavila se igra iz prethodnih 30 minuta, puna dobrih poteza, ali i izmjena u vodstvu.  Niti jedna od ekipa nije se uspjela odvojiti na veću razliku. I dalje su za Radnički sjajno igrali White i Ćapin za koje možemo reći kako su odlučili sami dobiti Cibonu u ovom susretu. Utakmica je riješena kod rezultata 81:80 u korist Radničkog  kada Ćapin pogađa dva slobodna bacanja, a na drugoj strani Carter i Strawberry nisu iskoristili dva šuta za tri poena. Na kraju je Worthington potvrdio pobjedu Radničkog s linije slobodnih bacanja i postavio konačni rezultat 85:81.

Sve prisutne u Domu Dražena Petrovića oduševio je Terrico White koji je postigao 36 poena uz 8 skokova. Sjajan je bio i Ćapin koji je uz 21 koš odlično vodio igru momčadi iz Kragujevca. Kod Cibone je Žižić postigao 20 koševa,  Mašić je završio utakmicu s 15 poena dok je Carter svoju dobru igru i 14 poena dosta pokvario lošim završetkom utakmice s nekoliko promašaja koji su utakmicu odveli u drugom smjeru.

Related Articles