Radnički uvjerljiv protiv Splita

Array

Splićani su u susretu 25. kola ABA lige upisali poraz protiv Radničkog na Gripama i tako propustili još jednu priliku za osiguranje opstanka. Gosti su zasluženo slavili i tako još imaju nade za odlazak na završnicu u Laktaše.

Loše su domaćini krenuli u susret. Inspiracijom Terrica Whitea, koji se razigrao i vezao šest poena, gosti su stvorili osjetniju prednost nakon samo 3 minute igre (2:10). No, na drugoj strani se razigrao Vedran Vukušić, koji je povezao pet poena, i Splićani serijom 10:0 prelaze u minimalno vodstvo. Prva dionica tako završava u egalu (22:18).

Borisov je za goste odmah na početku druge dionice povezao pet poena i tako Radnički prelazi u vodstvo (22:23), što je natjeralo Mladena Erjavca da pozove minutu odmora. Igralo se zatim koš za košem sve do posljednje dvije minute kada gosti, ponovno u režiji Borisova i Whitea, rade seriju i odvajaju se na visokih 30:42 za kraj prvog poluvremena.

Razigrao se i Amaning za goste pa ponovno vežu poene u serijama za velikih 15 poena prednosti, što je primoralo Erjavca da pozove minutu odmora. Birčević, White dva puta, projektilima lome Splićane i nakon 27 minuta igre imaju gosti visokih 34:55. Do kraja perioda Kragujevčani su održali visoku prednost i na kratak odmor se otišlo s 43:64 za goste.

Nastavljaju razbijati gosti Splićane pa je prednost rasla na čak plus 27 poena prednosti. Splićani su tako potpuno zakazali u jednoj od najvažnijih utakmica sezone. Do kraja susreta vrijedno je istaknuti samo konačan rezultat, odnosno završilo je s 63:81 za goste

Najistaknutiji u redovima Splićana bio je Vukušić sa 16 i Mimica s 13 poena. Kod gostiju su najbolji bili White s 22 i Birčević s 14 ubačaja.

Related Articles