Radošević u Bambergu do 2019.

Array

Nagradu u obliku novog, produženog ugovora dobio je jučer naš potencijalni reprezentativac Leon Radošević. U aktualnom prvaku Njemačke i trenutno prvoplasiranoj momčadi njemačkog prvenstva, Brose Basketsu iz Bamberga Radošević bi trebao ostati još najmanje tri sezone – odnosno do kraja sezone 2018./19.

“Leon se ove sezone odlično razvio i znatno unaprijedio našu momčad. Pokazao je da može igrati na najvišoj razini i još uvijek ima prostora za napredak. Također iznimno važno, vrlo se dobro slaže s trenerom te vjerujemo kako uspješna momčad treba igrača poput Leona. On je vrijedan radnik koji uvijek želi biti što bolji i uvijek daje 100% od sebe”, izjavio je sportski direktor kluba Daniele Baiesi.

Radošević se Brose Basketsu pridružio u studenom prošle godine prešavši iz istanbulskog Bešiktaša u redove aktualnog njemačkog prvaka. U prvenstvu Njemačke upisao je 19 nastupa, a baš je ovog vikenda odigrao napadački najbolju utakmicu ove sezone – 15 koševa u 20. uzastopnom slavlju Brosea u domaćem prvenstvu.

“Brose Baskets je savršen za mene. Ovdje imam ‘potpuni paket’, nema ničeg negativnog. Imamo senzacionalnu momčad, odličnog trenera, uključujući i pomoćno osoblje. Ovdje se sve uklapa”, kazao je Leon nakon potpisivanja novog ugovora.

Prije Brosea i Bešiktaša, Radošević je igrao u Albi iz Berlina, milanskom Emporio Armaniju, litavskom Lietuvos Rytasu te zagrebačkoj Ciboni.

Related Articles