Grčki velikan zainteresiran za Cedevitin tandem

Array

Trostruki prvak Europe i aktualni prvak Grčke, atenski Olympiacos već je krenuo u potragu za pojačanjima za narednu sezonu, a prema pisanju košarkaškog portala Sportando na radaru su im i dva igrača Cedevite.

Klub iz predgrađa Atene zainteresiran je za dovođenje dvojca koji iza sebe imaju najbolju sezonu u karijerama – Miru Bilana i Luku Babića.

Bilan iza sebe ima odličnu sezonu u dresu trenutno najbolje hrvatske momčadi i jedan je od glavnih razloga za njihov odličan ovosezonski uspjeh. U Euroligi je kroz 24 nastupa prosječno bilježio 13,1 koševa, 6,1 skokova i 2,0 asistencija uz 54,6% uspješnosti šuta iz igre, što ga stavlja bok uz bok najboljim europskim centrima. U regionalnoj ABA ligi u 26 nastupa bilježio 14,7 koševa (61,3% šut iz igre), 7,8 skokova i 1,9 asistenciju, a po završetku regularnog dijela sezone proglašen je i za najboljeg igrača lige.

Dvije godine mlađi Babić također iza sebe ima solidnu sezonu. U Euroligi je upisao 22 nastupa s prosjekom od 8,7 koševa, 4,7 skokova i 2,2 asistencije, dok je u regionalnoj ligi bilježio 8,0 koševa, 3,9 skokova i 2,7 asistencije u 23 utakmice.

Related Articles