Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Rapored juniorskog PH, uskoro poznati svi sudionici

  Poznat je raspored poluzavršnih i završnih turnira Prvenstva Hrvatske za juniore, kadete i mlađe kadete. U nastavku donosimo datume održavanja juniorskog PH, skupine te momčadi koji su već osigurali ili su na pragu plasmana na PH.

  Juniori (1996. i mlađi)

  - Advertisement -

  Poluzavršnica: 23. do 27. travnja
  Završnica: 24. i 25. svibanj

  Dva mjeseca prije početka juniorskog Europskog prvenstva u Turskoj biti će poznat i prvak Hrvatske. Prošlogodišnji je bio Split pobijedivši u finalu Cedevitu 78:64, treći je bio Fenix, a Zadar četvrti. Plaketu Crošarka MVP za najboljeg juniora je svojim igrama na Prvenstvu Hrvatske i Europskom prvenstvu zasluženo dobio Paolo Marinelli.

  Deset momčadi biti će podijeljeno u dvije skupine. Na prvi pogled skupina B s Cibonom, Kaštelama, Vrijednosnicama, zadarskom momčadi i Mladosti se čini jača.

  Centar (4): U odnosu na prošlu godinu Centar ima jednog predstavnika manje. Prva će biti Cibona (Arapović, Tomić, Skokna, Slavica, Zubac), druga Cedevita (Vučić, Šabić, Mazalin, Gašpert, Mikšić), treća je Mladost (Majcunić, Gril, Jacović, Marić) koja je ugodno iznenađenje lige, a kao četvrti na poluzavršnicu ide Zagreb (Milatić, Božić, Anzulović, Žugaj).

  Jug (3): Plasmanom na Final Four PH Split i Zadar su osigurali regiji dodatnu ekipu na poluzavršnim turnirima. U zanimljivom prvenstvu Spličani (Filipović, Dominiković, Katić, Kalajdžić, Galić) su s dva poraza osvojili prvo mjesto, Kaštela (Bender, Žižić, Odak, Vručinić) su druga dok Zadar (Vrkić, Jurica, Jelenković) i Sonik Putaminka (Segarić, Glavan, Ivanić) imaju isti omjer pobjeda i poraza, 12-5. Teći predstavnik Juga će biti poznat večeras nakon gradskog derbija (dvorana Jazine, 20:30).

  Sjever (1): Predstavnika ove regije znati ćemo u utorak kada Međimurje (21:00) dočekuje Križevce koje ima prednost od devet koševa iz prve utakmice. U toj Utakmici Žapci (Kapusta 24, Prstec 17) su pobijedili Konje (Jambrović 17, Pađan 17) 73:64.

  Istok (1): Ne možemo se sjetiti niti jednog normalno završenog juniorskog prvenstva Slavonije i Baranje u posljednjih pet godina. Prošlih godina je redovito bilo odustajanja, nelegalnih prelazaka koji su odobravani, pobjeda za zelenim stolom, diskvalifikacija i neodigranih utakmica. Ove godine je liga otišla korak dalje i mogla bi ući u konkurenciju za knjigu rekorda. Stekli smo dojam da Povjerenika lige, Antu Karduma, to natjecanje previše ni ne zanima i da je opterečenje, a to se sve reflektira i na klubove.

  Uglavnom, liga je počela s 10 klubova još u travnju prošle godine, kada nije odigrana ni poluzavršnica PH za sezonu 2012/13. Dva kluba su ubrzo odustala no ni to nije pomoglo da se prvenstvo završi. Skoro godinu dana kasnije ostalo je za odigrati jako puno utakmica, a prema informacijama one su več prekrižene. Poneki klubovi jedva da su i upisali 50% nastupa  i pitanje je zašto se uopće plača kotizacija za takvo natjecanje. Na ovom linku je stanje prije posljednjeg kola. Je li potreban komentar…

  Prvak će skoro sigurno biti Vrijednosnice (Došen, Jakić, Barišić, Kujundžić) koje su, nakon odgoda i neslaganja s odgodama i terminima te navodnim nesportskim potezima, ipak odigrali utakmicu i pobijedili hvale vrijedan Košarkaški klub Sedam (Grbeša, Radoš, Čupić) s 94:70. Sad, je li odigrana uzvratna utakmica i hoće li uopće biti odigrana, teško je to znati, a pitanje je i ima li sve to sada smisla.

  Zapad (2): Juniori Kvarnera će i ove godine predstavljati regiju na poluzavršnici. U regionalnoj ligi su uvjerljivo prvi ispred Kastava i Pule. Potvrdu prvog mjesta napravili su pobjedom u gostima kod Kastava (Barnjak, Savić) 68:63, a Riječane su predvodili Furlan s 14, Vidmar s 13 i Ferenčić s 12 poena.

  Skupina A
  JUG Split (1. jug)
  ZAPAD Kvarner 2010
  SJEVER Križevci ili Međimurje
  CENTAR Cedevita (2. centar)
  CENTAR Mladost (3. centar)
  Skupina B
  CENTAR Cibona (1. centar)
  ISTOK Vrijednosnice*
  JUG Kaštela (2. jug)
  JUG Sonik Putamika (3. jug)
  CENTAR Zagreb (4. centar)
  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE