Četvrtak, 29 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Započeo III OTP košarkaški masters veterana u Zadru

  Započeo je III OTP košarkaški masters veterana u Zadru. Jučer na terenima ŠC Višnjik odigrale su se utakmice svih kategorija, njih 22. Osim samih susreta koji su odigrani, svi sudionici ističu i gostoprimstvo te cjelokupni ambijent kao pozitivne strane turnira i grada.

  - Advertisement -

  Donosimo Vam rezultate dvoboja za koje smo dobili informacije, kao i galeriju s utakmice Debeljak – Maccabi Tel Aviv, iz objektiva Matea Smolić-Ročka.

  Kategorija 35+ za muškarce:

  Adriatic ST – Pet bunara 42:79 (skupina A)

  Domaćin i organizator bio je uvjerljiv u početnoj utakmici turnira. Zabili su deset trica od čega pet Davora Mujagića (19 koševa). Arijan Komazec dodao je 16, Nikica Radošević 14 a Stipe Šarlija 10.

  Kraljevo – Maraska park 73:80 (skupina B)

  Pobjeda još jedne zadarske momčadi u koju je Branimir Longin ugradio 28 koševa, Toni Vranić 19, Hrvoje Perinčić 10.

  Kategorija 40+ za muškarce:

  Voštarnica – Split 43:83 (skupina A)

  Za istaknuti je kako je kapetan Voštarnice Ivica Obad, bivši igrač Zadra, no unatoč tome, zadarska ekipa nije mogla iskazati pretjerano jak otpor protiv ipak boljih Splićana, čiji je igrač Charles Mandić s 31 košem nakon prvog kola bio vodeći strijelac turnira.

  Sonik Puntamika – Domžale 51:38 (skupina B)

  Kategorija 45+ za muškarce:

  Vitalac Split – Maslina 58:36 (skupina B)

  Široki Županja – Pristan 38:37 (skupina B)

  Vojvodina – Otok Ugljan 44:40 (skupina C)

  Maccabi Tel Aviv – Debeljak 96:39 (skupina D)

  Bio je ovo najistaknutiji događaj dana. Utakmica je odigrana u velikoj dvorani, a pola mjesta Debeljak došlo je na ovu povijesnu utakmicu za klub. Treba istaknuti kako je KUD Debeljak donio darove za Dorona Jamchia i njegove suigrače, u vidu domaćih gastronomskih specijaliteta kao što su suhe smokve, bademi, maslinovo ulje i sl. Sliku s Jamchiem svi su htjeli imati a on, pak, nikog nije odbio.

  Legenda Maccabija se ne sjeća igranja u Jazinama, ali izuzetno cijeni što sada igra u dvorani koja nosi Krešino ime. Sjetio se ipak Stojka Vrankovića i Arijana Komazeca. Kaže da je s Markom Popovićem prijatelj na Facebooku. O Draženu Petroviću vrlo je emotivno govorio, a poslije ovog tunira Jamchi će otići na Mirogoj pokloniti se velikom rivalu i prijatelju. Cijenio je ex-YU košarku, kao i hrvatsku reprezentaciju iz Barcelone.

  Kategorija 30+ za žene:

  Zadar – Montenegrine 37:39

  Kategorija 40+ za žene:

  Spartak St. Petersburg – FIMBA EUROPE 42:35

  Zanimljivost vezana za ovaj susret jest nastup Olge Kirilenko, majke NBA igrača Andreia. Nosila je broj 47 na leđima.

  [nggallery id=81]

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE