BAKL: Rekord Brod old starsa, Norac 51 koš

Array

Odigrano je posljednje 19. kolo u Brodskoj amaterskoj košarkaškoj ligi te su poznati svi parovi četvrtfinala u kojima se igra samo jedna utakmica. Navigator za kojeg nisu igrali Pavle Matuško i Dominik Šamija, nisu znali da je utakmici promijenjen termin odigravanja, poražen je sa 70:57 od Auto stop Pizzerije Angello koja je iskoristila nijhov izostanak.

Navigator – Auto stop Pizzeria Angello 57:70

Međutim, respektabilna postava Navigatora (Dlugoš, D. Čelebija, B. Čelebija, Kolovrat i Štefanac) očito nije imala previše motiva budući da su ranije osigurali prvu poziciju te im je bilo svejedno protiv koga će igrati u četvrtfinalu. Da su dobili Autostopere protiv njih bi igrali u prvom kolu doigravanja, a s porazom su možda dobili težeg protivnika Stupnik Medex koji ako dođe u najjačem sastavu može napraviti probleme Navigatoru.

Iako kod Auto stop Pizzerije Angello nije bilo Davora Galića, ponovo su bili raspoloženi za 3 poena te su ukupno igrači trenera Zdravka Mandića zabili 10 trica (Marko Božić 6, Soldo 2, Ćosić i Jukić po 1).

Nakon svake četvrtine Autostoperi su povećavali svoje vodstvo koje je na krjau završilo s konačnih +13. Kod pobjedničke ekipe je ponovo killer za protivničku obranu bio sjajni Marko Božić sa 6 trica i 27 koševa koji igra u velikoj formi. Uz njega je odličan bio i Slaven Soldo s 25 poena, dok u posljednje vrijeme dobre igre pruža i Drago Miličević koji je imao 10 ubačaja.

S ovom, devetom pobjedom u sezoni Auto stop Pizzeria Angello izbjegla je ponovo Navigator te će u četvrtfinalu igrati protiv Trgo investa. S druge strane Navigator je sezonu zaključio s omjerom 16-3, a čak 2 poraza doživjeli su od Auto stop Pizzerije Angello.

Kod ekipe trenera Krešimira Gajgera najraspoloženiji su bili Krešimir Kolovrat s 20 i Bruno Čelebija s 19 koševa.


VKK Brod old stars – Slobodnica 126:85

U posljednjem kolu zabilježen je rekord. Naime, u susretu između Brod old starsa i Slobodnice Alligators ukupno je postignuto čak 211 koševa što je za utakmice BAKL-a pravi raritet kada se zna da svaka četvrtina traje 8 minuta. Obrane se nisu igrale te je to bio pravi američki run-and-gun (trči i pucaj).

U takvom omjeru snaga veterani su imali stalnu prednost, 32:15 nakon prve četvrtine, dok je na poluvremenu bilo 58:41, a uoči posljednje četvrtine 92:66.

Drugi rekord postavio je igrač Brod old strarsa Domagoj Norac koji je zabio 51 koš što nitko u ove 4 sezone koliko se igra liga nije uspio ostvariti kao niti ekipnih 126 koševa.

Uz Norca je Darko Pezer ubacio 38, Mladen Lončarić 18, a Igor Kovačević 12 poena. Petar Pavlović s 34 bio je najučinkovitiji kod Slobođana kod kojih je još Marko Tolić postigao 16, Igor Barić 11, a Antun Tominović 10 koševa.

Slobodnica Alligators završava sezonu s omjerom 2-17, dok Brod old stars u četvrtfinalu doigravanja igra protiv Geodetskih usluga Agotić.


Stupnik Medex – Geodetske usluge Agotić 58:50

Upravo je u izravnoj borbi za plasman od 6. do 8. mjesta Stupnik Medex s 58:50 bio bolji od Agotića, ali mu je planove poremetila pobjeda Auto stop Pizzerije Angello koja je Stupljane ostavila na 8. mjestu. Premda sastav trenera Krištije ima 10 pobjeda i 9 poraza, veliki uteg oko vrata im je -1 bod zbog kojeg su na kraju završili na 8. mjestu te dobili Navigator.

U prvoj četvrtini se igralo izjednačeno, dok Geodeti na odmor odlaze s 34:29. Tu prednost zadržali su i uoči posljednjih 8 minuta kada je bilo 45:43. Stupnik Medex puno bolje igra zadnji period nakon kojeg je dolazi do desete prvenstvene pobjede.

U pobjedničkom sastavu je Tony Teskera ubacio 19, Dražen Orešković 15, a Davorin Rupčić 13 poena. S druge strane je najučinkovitiji bio Dejan Trifunović s 20 koševa, dok su po 10 ubačaj imali Igor Možar i Krunoslav Agotić.


KK Dar d.o.o. – KK Đuro Đaković II 49:54

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su druga ekipa Đure Đakovića i Dar d.o.o. koji je odigrao dobro te u većem dijelu susreta dobro parirao kadetima i juniorima slavonskobrodskog prvoligaša koji su na kraju iščupali 10 pobjedu u sezoni u kojoj su završili na 5. mjestu te ih u četvrtfinalu čeka Nina Hebrang.

Košarkaši Dara d.o.o. završavaju sezonu na pretposljednjem 9. mjestu s omjerom 4-15, a tijekom cijelog dvoboja bili su stalno blizu mladim Đurincima koji su s 54:49 došli do uspjeha. Bez Marka Karlovića, Srđana Ružića i Mihovila Kraljika kadeti i juniori Đure Đakovića namučili su se protiv tvrdog i žilavog Dara, a kod pobjedničke ekipe je Andro Matuško postigao 14, Lukša Kristijan 11, a Edin Havić 10 koševa.

U sastavu ekipe trenera Davora Vidakovića najviše poena postigli su Josip Vuković (12), Zdravko Aladrović (11) i Josip Divić (10).


Trgo invest – Nina Hebrang 20:0 BB

Utakmica između Trgo investa i Nine Hebrang nije se igrala budući da se Šišmiši nisu okupili te su ranije s 20:0 bez borbe predali susret Trgo Investu koji ih je na taj način preskočio na ljestvici te će u četvrtfinalu igrati protiv Auto stop Pizzerije Angello koju su igrači trenera Mataića u dvije utakmice u regularnom dijelu sezone lako dobili.

Prema tome, 7. travnja u četvrtfinalu BAKL-a sastaju se: Navigator – Stupnik Medex, Brod old stars – Geodetske usluge Agotić, Trgo invest – Auto stop Pizzeria Angello i Nina Hebrang – Đuro Đaković II.

Ljestvica:

1. Navigator 16-3
2. VKK Brod Old Stars 15-4
3. Trgo Invest 13-6
4. Nina Hebrang 12-7
5. KK Đuro Đaković II 10-9
6. Auto stop Pizz. Angello 9-10
7. Geodetske usl. Agotić 9-10
8. Stupnik Medex 10-9
9. KK Dar d.o.o. 4-15
10. Slobodnica 2-17

Related Articles