Repeša: Hezonja je trebao biti s reprezentacijom

Array

Hrvatska košarka je večeras gostovala u predgrađu Beča, u Schwechatu, gradu koji je inače poznat po aerodromu glavnog grada Austrije i još nekim zaljubljenicima stolnog tenisa zbog euroligaša u stolnom tenisu.

Dvorana Multiversum počela se puniti jedno sat vremena prije početka utakmice i to najprije na sektoru jug koji je bio rezerviran za hrvatske navijače. Sve zajedno se skupilo jedva 1.000 navijača, što je pokazatelj koliku vrijednost ima košarka u zemlji skijaša.

Ipak moramo priznati da je austrijski izbornik Neno Ašćerić u okviru mogućnosti u zadnje 4 godine napravio dobar posao. Austrijska ekipa je mlada, talentirana i borbena, jedino što im nedostaje je duža klupa jer pri kraju postaju sve tanji i bez daha. “Momo” Lanegger je mladi i raznovrsni razigravač kojeg bi rado gledali u ABA ligi, a Rašid Mahalbašić je odlični center i sada je teško za povjerovati da su ga u Splitu zanemarili.

Što se Hrvatske tiče dojam je bio dvojak. Tu je Bogdanović koji je svoj dio odradio solidno, ni više ni manje. Trener Austrije je prije utakmice izjavio da su naši centri “mekani” i to se pokazalo kao istina. Andrić je opet zaradio 5 prekršaja bez prave borbe, Žorić je bio nedorečen a Planinić je tek nekoliko sekundi proveo na parketu. Mahalbašić je u drugom poluvremenu bio prava enigma za naše centre i radio nam najviše problema. Na kraju je Ukić povukao i odveo Hrvatsku do pobjede iako je prve 3 četvrtine odigrao ispod svoje razine.

Repeša se tijekom minuta odmora najviše ljutio na Markotu, što znači da na njega računa i u budućnosti, a Šarić kao njegova zamjena je danas bio solidan. Ipak bi mu se trebalo dati više slobode pa neka griješi i uči.

Nakon kraja utakmice kad su se već svi spremali za odlazak pojavio se jako dobro raspoloženi Repeša među hrvatskim navijačima. Uhvatili smo to dobro raspoloženje našeg izbornika za nekoliko pitanja.

Jeste li zadovoljni s ovom pobjedom?

Jesam, kad se uzme u obzir da smo od utakmice s Ukrajinom više manje na non-stop putovanju, da smo se jedva naspavali, a Bojan je danas i  povraćao pola dana. Osim toga nedostaju nam i dva igrača. Nakon poluvremena smo trebali povećati prednost a dopustili smo da nas Austrijanci u kratkom roku stignu. To se ne smije događati. Sljedeće dvije utakmice trebamo dobiti bez većih  problema i onda je prvo mjesto osigurano. Ovo je mlada i eksperimentalna ekipa, računam da će sljedeće godine na prvenstvu biti i do 7-8 novih igrača u ekipi.

Što je s mladima, npr. Hezonjom?

Da je sve bilo normalno (misli na njegovu bolest, nap.a.) onda bi Hezonja bio danas tu s nama u reprezentaciji. Hrvatska danas ima puno talenata, najboljih u svojim godištima u Europi;  Šarić u generaciji ’94., Hezonja ’95., Arapović ’96. i Mazalin u ’97. To je sve hrvatska budućnost i to su samo najbolji a ima ih još, braća Žganec, Bošnjak,  Brzoja i drugi, da ih ne nabrajam sve.

Hrvatska čeka i na novog razigravača, što je s Mustapićem?

Jako dobar igrač, nažalost u klubu je bio samo drugi razigravač i tako dosta zapostavljen.

Završili smo razgovor sa zadovoljstvom i spoznajom da naš izbornik itekako prati našu mladost, a možemo se i nadati da ćemo na Europskom prvenstvu 2013 u Sloveniji gledati dva naša mlada dragulja – Darija Šarića i Marija Hezonju.

Related Articles