Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Repeša: Ovisit ćemo sami o sebi

  Jučer u 19,00 sati održan je ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo koje se igra ove godine u Španjolskoj. Kuglice su našoj reprezentaciji donijele tešku grupu, a protivnici će nam biti: Argentina, Grčka, Filipini, Portoriko i Senegal. Skupina je to koja je prolazna i osmina finala je minimalan cilj koji naša reprezentacija mora ostvariti.

  - Advertisement -

  Na protivnike s kojima će se naša reprezentacija susresti osvrnuo se i izbornik Jasmin Repeša.

  Teško je sada govoriti o protivnicima dok ne krenemo u dublju analizu reprezentacija koje nas očekuju. Grčka, Argentina, Portoriko, sve su to dobre ekipe. Tu su Filipini, Senegal, ne znam što bi sada rekao, samo je jasno da su to zemlje u kojima je košarka zaista u ekspanziji.

  Nemojmo biti entuzijasti jer o ekipama ne znamo još ništa, pričekajmo da vidimo rostere kojima raspolažu. Nemojmo zaboraviti da su to ekipe s nekoliko NBA igrača. Bez lažne skromnosti kažem da su naše ambicije velike, sada samo preostaje da vidimo tko će se odazvati u reprezentaciju, odnosno na koga ćemo moći računati. To je jedna od najvažnijih činjenica jer tek onda možemo početi nešto slagati i raditi.

  Unatoč istini da su rosteri ostalih reprezentacija nepoznanice, osim Grčke s kojom smo igrali na posljednjem Eurobasketu, naša reprezentacija će ovisiti samo o sebi, a to priznaje i izbornik.

  Onako kako se sami postavimo i shvatimo igru takav ćemo rezultat i ostvariti – još jednom ponavljam, u cijeloj priči ovisit ćemo sami o sebi.

  Naši momci igrat će u Sevilli, a prvenstvo počinje 30. kolovoza. Valja naglasiti kako nas sreća i nije pomazila barem ako gledamo malo dalje od prve faze natjecanja. Naša skupina, skupina B križa se s najjačom na prvenstvu skupinom A. Tamo su Španjolci, Francuzi, Srbi, Brazilci, Iran te Egipat, nije teško pretpostaviti kako će se borba za prve četiri pozicije voditi između prve četiri nabrojana reprezentacije.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE