Petak, 23 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Repeša: Zadovoljan sam iako smo mogli bolje odigrati u obrani

  Velika pobjeda naše reprezentacije koja briše sve ono loše od jučer. Trener  Jasmin Repeša je zadovoljan s reakcijom njegove momčadi i realizacijom dogovora prije utakmice. Smatra da se treba još više popraviti igra u obrani.

  - Advertisement -

  Zadovoljan sam jer smo dobili velikog protivnika u za nas vrlo bitnoj  utakmici,  ali vidjeli ste u zadnjim sekundama opet neke dječje bolesti, uvijek se može desiti da to bude presudno. Defenzivno smo puno propustili, to moramo popraviti, ali sve u svemu jedna dobra, gledljiva, tvrda i teška utakmica koja je na kraju zasluženo otišla na našu stranu.

  U drugoj četvrtini su nam puno utrčavali iza leđa i davali lagane koševe. Neke situacije u preuzimanju, pogotovo s Gutierrezom, nisu štimale, no odigrali smo sveukupno pametnu i dobru utakmicu. Osim u drugoj četvrtini i  prvoj minuti zadnje četvrtine, mislim da smo sve drugo odigrali korektno.

  Argentinci se ekipa koja je spremna potući se sa svakim, tu su najjači na svijetu, a i puno simuliraju, rade flopping. Vidjeli ste faul Šarića u utrčavanju kako se Nocioni bacio kao da ga je netko pogodio sa metkom. U pripremi za utakmicu rekao sam da moramo odigrati utakmicu s 30 faulova, imamo dužu klupu, ako treba ostati i bez nekoliko igrača zbog pet osobnih. Nitko nije imao pet, ali smo imali tri igrača sa četiri i mislim da je takav pristup i dogovor prije utakmice bio bitan što nam je dalo smjernice u kom pravcu i kako moramo igrati – rekao je Repeša i dodao rečenicu o sutrašnjem protivniku.

  Senegal je ekipa koja može biti neugodna, atletski kvalitetna i ono što im je dosadašnja glavna karakteristika bila da su na svakoj utakmici koju su igrali u priprema imali više od dvadeset ofenzivnih skokova.

   Roko Leni Ukić je danas dao veliki doprinos pobjedi, pogotovo je vila bitna njegova trica pred kraj utakmice koja je natjerala Gaučose  na neorganizirane napade.

  Velika pobjeda, Argentina je u zadnjih 10 godina među najboljim reprezentacijama svijeta. Nije lako igrati protiv njih, oni su momčad s jakim karakterom, imaju jednog Scolu, koji je uvijek među najboljim četvorkama na velikim natjecanjima. Za dobiti takvu momčad treba odigrati baš kao mi danas, svatko je imao svoje trenutke, a u obrani smo si čuvali leđa, rekao je hrvatski kapetan Roko Leni Ukić, a na konstataciju novinara HTV-a da nas očekuje Senegal i da će biti lakša utakmica nego protiv Filipina s smiješkom je rekao: Ne mogu to garantirati.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE