Petak, 25 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Reprezentacija Srbije u velikim problemima

  Kada je izbornik Srbije, Dušan Ivković početkom lipnja objavio popis reprezentativaca za Eurobasket 2013 u Sloveniji, ni na kraj pameti mu nije bilo da će imati takvih problema sa sastavljanjem momčadi.

  Nakon što mu je nekoliko bitnih igrača otkazalo nastup za reprezentaciju iz razno raznih razloga, trener Ivković trenutno na pripremama radi sa samo 11 igrača.

  Reprezentacija Srbije danas je stigla u Kranjsku Goru na drugu fazu priprema za Eurobasket 2013, a tu bi im se trebali priključiti Vasilije Mičić i Nemanja Nedović. Mičić je dobio nekoliko slobodnih dana nakon što je sa U-19 reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom U-19 prvenstvu.

  Nedović se s druge strane ozljedio u ljetnom kampu NBA lige i još je nepoznato hoće li se moći priključiti treninzima odmah. Prema nekim informacijama, njegova ozljeda nije ozbiljnije prirode i trebao bi biti spreman.

  Izbornik Ivković je jako razočaran ovakvim razvojem događaja: “Nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, samo sam htio imati najbolje igrače na raspolaganju. Nisam mogao ni zamisliti da ćemo pripreme za Eurobasket 2013 u Sloveniji početi sa samo 11 igrača.“

  Srbija je na Eurobasketu u skupini B koju možemo nazvati i Balkanskom skupinom jer su u njoj i reprezentacije Makedonije, BiH  i Crne Gore, a tu su i Litva, te Latvija.

  zadnje objave