Reprezentacija u Trstu i Poreču s Italijom

Array

Nakon tri poraza na turniru u Ljubljani, hrvatska seniorska košarkaška reprezentacija nastavlja s pripremama za kvalifikacijski ciklus Europskog prvenstva.

Od danas izabranici Jasmina Repeše treniraju u Poreču, a svi treninzi su otvoreni za javnost. Prema informacijama iz KK Istra Poreč, jednog od suorganizatora priprema, svima koji dođu bit će omogućeno kratko druženje s igračima i trenerima. Dakle, treninzi su u dvorani Žatika, večeras od 18:30 do 21, sutra (srijeda) i prekosutra (četvrtak) od 10:00 do 12:30.

Dogovorene su i dvije utakmice s reprezentacijom Italije. Prva je na rasporedu u srijedu, 8. kolovoza u Trstu (20:30), a druga utakmica se igra dan poslije u Poreču, dvorana Žatika u 20.00 sati.

Talijani istiću da izbor Hrvatske kao protivnika pred kvalifikacije za Eurobasket nije slučajan. “Hrvati  predstavljaju posljednji i najvažniji test da bi utvrdili našu spremnost za službene utakmice. Nema sumnje, uz dužno poštovanje prema drugim reprezentacijama sa kojima smo igrali, da je Hrvatska najteži protivnik i da će nam dati odgovore na pitanja o našoj pripremljenosti u svim segmentima igre. Ove dvije utakmice biti će idobar materijal za analizu i poboljšanje naših sposobnosti” rekao je pomoćni trener Luca Dalmonte.

Na ovaj vikend završenom turniru Sopot basket kupu u Poljskoj, Talijani su osvojili prvo mjesto pobjedivši Letoniju (87:85) i Crnu Goru (78:72), a poraženi su od domaćina Poljske (62:66).

Related Articles