Robert Rikić novi je član Rabotničkog

Iskusni Mostarac pokušat će opravdati povjerenje novog sjevernomakedonskog kluba koji je dodao na svoju dugačku listu klubova u kojima je uspješno nastupao.

Robert Rikić, iskusni 33-godišnji hrvatski centar novi je igrač Rabotničkog iz Skoplja. Ovo mu je drugi angažman u Sjevernoj Makedoniji gdje je nastupao za MZT u sezoni 2021./2022. Prošlu sezonu proveo je u češkim Pardubicama, koje je nedavno pojačao još jedan Hrvat, Jure Škifić.

Sezona u Pardubicama statistički je bila prilično uspješna za Rikića. U prosjeku je bilježio 14.4 poena, 6.4 skokova te 1.3 asistenciju po utakmici u sklopu češkog nacionalnog prvenstva. Sa petog mjesta ušao je u playoff te su zaustavljeni od ekipe BK Decin sa 4-3 u seriji. U dvomeču za treće mjesto poražen je od ekipe Nymburka.

Ovaj 219 centimetara visoki div iz Mostara u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za niz klubova s ovih prostora, a to su: KK Dubrava, KK Zagreb, HKK Široki, Budućnost VOLI, Igokea, Zrinjski Mostar, KK Split, OKK Sloboda Tuzla te USK Praha.

Related Articles