Roko Prkačin:”Revenširat ćemo se Zadru u finalu prvenstva”

Zadar je i peti put u sezoni (od 6 utakmica) pobijedio Cibonu. Isključenje Veljka Mršića u posljednjih četvrtini kao da je dodatno mobiliziralo gostujuće redove i Zadar je slavio rezultatom 78:80. Vladimir Jovanović dao je dvoje viđenje dvoboja.

“Čestitam ekipi Zadra na pobjedi. Oni su u drugom poluvremenu bili s većom energijom i većom koncentracijom. Mi smo tu kontrolirali utakmicu skoro do kraja i onda pali. Vidjelo se kod mojih igrača da jednostavno nismo bili ekipa kao prije toga. Napravili smo neke greške u selekciji i izboru šuteva, neke otvorene šuteve nažalost promašili. Danas smo bili i jako loši s linije slobodnih bacanja, promašili smo ih osam što je na ovakvu utakmicu puno. Nemam im što zamjeriti, ušli su u utakmicu jako i motivirano i dokle god smo bili na tom energetskom nivou bili smo dobri, kad smo u tom segmentu posustali nismo mogli izdržati do kraja. Na kraju je eto možda i sreća odlučila da zadnji šut ne uđe, prije toga smo imali tricu da prelomimo utakmicu, nismo je pogodili. Idemo dalje, imamo još jednu utakmicu domaćeg prvenstva i pokušat ćemo onda biti pravi u playoffu.”

Kapetan Vukova Roko Prkačin poručio je kako očekuje kako će se revanširati Zadru u finalu prvenstva Hrvatske.

“Dobro smo otvorili utakmicu i sa energijom i sa svime. Išao nas je šut. U drugom poluvremenu kad smo smanjili malo ritam počeli smo i promašivati, smanjivala se razlika. Imali smo taj zadnji šut, da smo ga zabili izašli bi kao pobjednici, ali glavu gore. Imamo još Alkar u subotu i idemo se revanširati Zadru u finalu.”

Mršić je istaknuo kako je ponosan na svoju momčad.

“Čestitam momcima i ponosan sam na njih. Treća utakmica protiv jakog protivnika u 4 dana. Imati snage i ne odustajati cijelu utakmicu protiv jedne dobre Cibone koja je stvarno u formi u zadnje vrijeme i čestitam im na rezultatima koje su napravili u posljednje vrijeme. Dečki nisu odustajali, dizali smo se i na kraju zasluženo pobijedili.”

Junak Zadra, Dominik Mavra, rekao je kako mu je ovo najdraža pobjeda u sezoni.

“Ne znam zašto, ali ovo mi je jedna od najdražih pobjeda ove sezone. Ušli smo sporo, kao rezultatski nam nije bitna utakmica, ali derbi je i nismo smjeli pustiti da ode utakmica tek tako. Na kraju mi je baš drago i mislim da smo pokazali karakter koji smo pokazali u svim najbitnijim utakmicama ove sezone.”

Related Articles