Rijetko se viđa: Andrea Trinchieri poludio na mladog Hrvata i poslao ga u svlačionicu!

U derbiju devetog kola njemačke BBL lige Bayern Munchen je kao domaćin svladao Brose Bamberg rezultatom 84:70. Trener Andrea Trinchieri tako je odveo Bavarce do važnog slavlja protiv svoje bivše momčadi, a priliku je u posljednjim minutama dobio i mladi hrvatski košarkaš Matej Rudan koji neće po dobrome pamtiti pruženu priliku. Rudan je u Njemačku stigao krajem 2017. godine iz zagrebačke Cibone, trenutno mu je tek 19 godina.

Naime, nakon što je na parketu u posljednjoj četvrtini bio tek nešto više od minute, Trinchieri je mladog Omišanina potjerao u svlačionicu vičući na njega, a poslije susreta je objasnio svoju odluku.

“Sljedeći put ću ga poslati na autocestu. Imamo mlade košarkaše, Sashu Granta, Mateja Rudana i Jasona Georgea koji nije danas igrao jer je nastupao u Pro B ligi. Sasha Grant igrao je snažno, imao nevjerojatnu +/- statistiku i tako nastupaju oni koje žele postati profesionalci. Sasha i Jason puno rade i žele učiti svaku minutu na parketu te poštuju suigrače, Matej to ne razumije. Da nisam reagirao na njegov ovakav stav, bio bih loš trener, ne bih mu pomogao. Mladi košarkaši trebaju vodiča. U svojih 25 godina karijere nisam vidio mladog igrača da je uspio ako “ostaje” u svojoj komfornoj zoni…” – rekao je Trinchieri.

https://twitter.com/Teo__Visma/status/1343518773060501504

Related Articles