Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  SAD će opet biti glavni favorit za zlatnu medalju

  Američka reprezentacija uvijek je favorit natjecanja na kojima nastupa, a takav je slučaj i ove godine u Španjolskoj. U zadnjoj pripremnoj utakmici prije prvog nastupa, bolji su u Gran Canariji bili od reprezentacije Slovenije rezultatom 101-71, a tih 30 koševa razlike, priznat ćete, nije mala stvar.

  - Advertisement -

  Mladi Anthony Davis nameće se kao jedan od nositelja igre reprezentacije, a sudeći po njegovim igrama u pripremnom periodu za Svjetsko prvenstvo, sve ono što pokazuje na parketu, trebalo bi donijeti ogromnu korist Amerikancima i na samom natjecanju, ali se kasnije transferirati u dobru igru ovog 20-godišnjaka i u NBA susretima.

  Osim njega, ovogodišnja smotra najboljih svjetskih reprezentacija odlična je prilika i za Derrick Rosea da uđe u pozitivan ritam i „naraste“, kako psihički, tako i fizički, nakon kroničnih problema s koljenima i odsustva sa službenih utakmica već duže vrijeme, a čini se kako je on već u ovom trenutku pun samopouzdanja vezano za sebe samog ali i nastupe svoje momčadi.

  Kenneth Farried također se iskazao kao potencijalna zvijezda momčadi na prvenstvu, dok zasigurno u svakom trenu mogu eksplodirati i Stephen Curry te James Harden, kao i Kyrie Irving. No, realno gledajući, svih 12 igrača u momčadi spremni su u svakom trenu dati svoj obol dobrim rezultatima tima i to je ono što je nacionalni tim Amerike gotovo uvijek krasilo.

  Unatoč snazi koju posjeduju, trener Mike Krzyzewski ipak misli da je momčad u potpunosti spremna još uvijek samo za grupni dio natjecanja, dok prava razina pripremljenosti i uigranosti za period borbe za medalje tek treba doći.

  Prva je utakmica ove selekcije ona protiv Finske, a na rasporedu je u subotu 30. kolovoza u Bilbau, s početkom u 21:30 po našem vremenu.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE