Salopek i Ciglar vjeruju u prolazak skupine

Array

Hrvatska ženska reprezentacija će narednog ljeta, točnije od sredine lipnja, sudjelovati na europskom prvenstvu u Francuskoj. Na nedavnom ždrijebu odabrane su i naše protivnice u uvodnoj fazi natjecanja, a to su reprezentacije Litve, Bjelorusije te Češke.

U razgovoru za portal Crošarka prve dojmove su prenijele i dvije naše reprezentativke, Emanuela Salopek i Iva Ciglar.

“Mislim da smo izvukli prilično dobru skupinu koja se definitivno može proći. Sada samo ostaje pitanje koje mjesto ćemo ostvariti u postojećoj skupini, ali nadam se što bolje s obzirom na to da se bodovi prenose dalje. Sve su ekipe pobjedive, pa i Češka koja je favorit u skupini. S njima smo ovo ljeto igrali dvaput i oba puta izgubili međutim imali smo šansu za pobjedu samo ju nismo iskoristili. Litva se kvalificirala na EP s omjerom 6-2 kao i Bjelorusija. Obje ekipe su relativno pomlađene, i vjerujem da bismo trebali te dvije utakmice okrenuti u našu korist. Doista se nadam što boljem rezultatu na prvenstvu”, kazala je košarkašica Gospića, Emanuela Salopek.

S Emanuelom se složila i organizatorica hrvatske igre Iva Ciglar, koja je također naglasila kako se skupina može proći, ali će biti potrebno igrati na visokom nivou.

“Od kako sam u reprezentaciji Češka nam je uvijek neugodan protivnik. No, preostale dvije reprezentacije smo već pobjeđivali, što na službenim, što na prijateljskim utakmicama. Svi znamo da na Europskom prvenstvu nema lagane skupine i morati ćemo igrati na viskom nivou ako ćemo htjeti proći skupinu.”

Za kraj spomenimo kako će po tri najbolje ekipe iz svake skupine ići u drugi krug. Najbolje ekipe skupina A i B će u drugom krugu formirati skupinu E koja će se igrati u Lillu, a najbolje tri ekipe skupina C i D formirat će skupinu F koja će se igrati u Vendespace Areni u Mouilloren-le Captifu.

Pregled skupina

Skupina A: Crna Gora, Ukrajina, Turska, Slovačka
Skupina B: Švedska, Španjolska, Rusija, Italija
Skupina C: Srbija, Latvija, Francuska, Velika Britanija
Skupina D: Litva, Bjelorusija, Češka, Hrvatska

Related Articles