Šarić triple-doublom odveo Hrvatsku do prve pobjede

Array

U susretu prvog kola U19 svjetskog prvenstva, Hrvatska je očekivano svladala reprezentaciju Južne Koreje. Reprezentacija Koreje se pokazala kao iznimno neugodan protivnik i naši su ju s pravom smatrali potpunom nepoznanicom.


Hrvatska – Južna Koreja 106:89 (20:25; 46:47; 79:65)

Hrvatska: Junaković 8 (5sk, 5as), Gabrić 2, Gulam, Mustapić 7, Demo, Šarić 32 (12sk, 12as), Brzoja(c) 21 (10sk), Mavra 13, Bošnjak 2, Bender 21, Marić , Jurković

Južna Koreja: Kang 35, J.Choi(c) 11, S.Choi 2, Cheon 12, An 3, Heo 9, Byeon, S.Choi 11, Kim , Jeon, I. Park 4, J.Park 2


Nervozno su našli ušli u utakmicu i od samog početka Koreanci su bili u prednosti. Slaba igra u obrani omogućila je protivničkoj momčadi puno lakih poena. Jednostavno, naši kao da su bili uspavani. Tri minute prije kraja prve četvrtine Koreja bježi na 14:22. Preko Darija Šarića i Mislava Brzoje naši su uspjeli smanjiti prednost do kraja četvrtine koja završava 20:25 za Koreance.

Dominik Mavra  je unio živosti i s pet vezanih poena izjednačava rezultat odmah na startu druge četvrtine, no protivnici rade seriju 5:0 i poništavaju odličnu Mavrinu dionicu. Brzom i efikasnom igrom centarskog para Šarić-Bender naši polako prelaze u vodstvo, a potom kreće naša serija za koju smo se nadali da će doći puno ranije. Bošnjak zabija iz reketa, Šarić polaže, a nakon dobre obrane radimo brzu tranziciju i odlazimo na plus šest par minuta prije kraja prvog poluvremena.

Sve je ukazivalo na to da voda počinje teći na naš mlin, no događa se neobjašnjivi pad koncentracije i Choi veže 11 poena u nizu, a Koreanci odlazi na plus šest. Šarić je postavio konačnih 46:47 u korist Južne Koreje na poluvremenu.

Tricom je treću dionicu igre otvorio Martin Junaković. Na njegovu tricu koševima iz reketa uzvraća odlični Kang koji je već do tada postigao 25 poena uz šut iz igre 11/15. U sljedeća dva napada radimo seriju 6:0, prvo Mustapić pogađa tricu, a zatim Bender zabija koš uz faul. Prednost je nastavila rasti te je tako nakon trice Brzoje na asistenciju Šarića ona iznosila plus devet.

Šarić uzima stvari do kraja u svoje ruke i sam radi seriju 5:0, a na tu seriju nadovezuje se Brzoja s još jednom tricom i Hrvatska odlazi na velikih plus šesnaest. Treća četvrtina završila je rezultatom 65:79.

Na početku posljednje dionice Koreja radio mini-seriju 4:0 na koju uzvraćaju Mavra i Bendera. Kada se činilo da opuštanja više neće biti, neugodni Koreanci vežu dvije trice i spuštaju na devet razlike, a na semaforu svijetli 84:75. Šest minuta prije kraja Ivan Bender je napravio petu osobnu i morao je van iz igre. Osovina Šarić-Bender bila naše najjače oružje u ovoj utakmici, ali mjesta za paniku nije bilo. Do kraja utakmice igralo se uglavnom koš za koš, a Koreja nije više imala snage priprijetiti.

Najbolji u našim redovima bio je Dario Šarić koji je imao tripe-double učinak s 32 poena, 12 skokova i 12 asistencija. Uz Šarića u današnjoj pobjedi istaknuli su se Ivan Bender i Mislav Brzoja. Dobru utakmicu odigrali su Dominik Mavra, Jakov Mustapić i Martin Junaković. U redovina Južne Koreje odličan je bio S. Kang s 35 poena.

Sutra u 13:15 Hrvatska igra drugu utakmicu turnira protiv Kanade koja je poražena od Španjolske 81:70.

Related Articles