Savez održao sastanke s hrvatskim klubovima

Hrvatski košarkaški savez održao je četiri radna sastanka s klubovima HT Premijer lige, Prvom ženskom i Prvom muškom ligom te Županijskim košarkaškim savezima, a sve u cilju podizanja kvalitete i popularizacije hrvatske nacionalne lige.

Konstruktivni i radni sastanci koji su trajali od utorka do četvrtka po nekoliko sati dali su određene povratne informacije. Osim zanimljivih diskusija, na sastancima su također prezentirane sve do sada učinjene akcije HKS-a, a također su predstavljene i planirane aktivnosti koje tek slijede.

Nakon odrađene prezentacije, klubovi su na sastancima iznijeli svoje prijedloge i zamisli o tome što se još može poboljšati u hrvatskim nacionalnim ligama, a nakon toga je uslijedila i zanimljiva konstruktivna rasprava.

Rezime svih sastanaka dao je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.

„Prvenstveno smo htjeli razgovarati s klubovima, kako HT Premijer lige, Prve ženske i Prve muške lige, odnosno napraviti sastanke o tome kako unaprijediti određene stvari za iduću sezonu, isto tako i predstaviti određene financijske konstrukcije u narednoj sezoni te razgovarati o tekućoj problematici. Također smo prezentirali što je Hrvatski košarkaški savez napravio dosada i što želi napraviti u idućem periodu. Isto tako, na sastancima s predstavnicima županijskih saveza napravili smo rezime svih sastanaka koje smo održali s klubovima te smo ih upoznali s radom HKS-a i određenim akcijama koje tek slijede.“

„U toj izravnoj komunikaciji, od svih smo tražili da se jednostavno dobije jedna kvalitetna povratna informacija. Plan je da u periodu koji slijedi HKS izađe na teren i aktivno sa svima porazgovara o aktualnim situacijama i potencijalnim problemima s kojima se susreću određeni klubovi. Dakle, razgovarali smo o svim stvarima, počevši od mini basketa do Registracijskih pravilnika preko svega onoga što je potrebno za daljnji razvoj i boljitak hrvatske košarke.“