#234 Šibenčani razbili Analitičare na Baldekinu | Crosarka.com #234

Šibenčani razbili Analitičare na Baldekinu

Šibenik je dočekao Hermes Analiticu u 20. kolu HT Premijer lige. Obje momčadi su u negativnom ritmu, a on se produljio za Zagrepčane pošto su ih momci Vladimira Anzulovića nadigrali te pokazali kako se na njih još itekako može računati.

HT Premijer liga, 20. kolo, 24. Ožujka

 Šibenik-Hermes Analitica 93:63 (20:18, 27:8, 28:19, 18:18)

Radovčić 16, Gabrić 13 (7sk), Nakić 13, Pandurić 11, Vitali 11, Paić 11 ; Svoboda 26, Perić 16

Već je samo otvaranje utakmice pokazalo smjer u kojem će se susret odvijati. Ipak, nakon što su se Šibenčani prvi puta odvojili (17:9) gosti se vraćaju, ali Rajić promašuje zicer polaganje te propušta izjednačiti rezultat na kraju prve dionice. Nakon tih 20:18 Analitičari se više domaćinima nisu približavali te je već na poluvremenu razlika otišla preko dvadeset poena.

Još su Šibenčani u trećoj povećali prednost na okruglih trideset razlike (75:45), a s istom razlikom i zaključili susret posljednjom dionicom koja je bila tek formalnost. Anzulović je vrlo lijepo raspodijelo minutažu svojim mladićima tako da je bilo šestoro dvoznamenkastih u redovima “Narančastih”. Šibenik se ovom pobjedom učvrstio na četvrtoj poziciji te će u sljedećem kolu dočekati Ribolu Kaštela. Hermes ima dvije pobjede više od Zagreba, Jazina te Kaštela te ih u posljednjih šest kola očekuje borba za izbjegavanje te tri posljednje pozicije. Isto tako sljedećeg vikenda dočekuju Vrijednosnice Osijek te bi pobjedom uvelike došli do šanse za doigravanje, no s obzirom da imaju 11 poraza u posljednjih 12 susreta bitka za ostanak je ipak realnija slika Analitičara.