Šibenik bolji od Splita

Array

Šibenčani su ugostili Splićane u okviru 13. kola hrvatskog prvenstva. Približili su se domaćini tako još jedan korak bliže ka ligi za prvaka, što je i postavljeno za cilj na početku sezone. Splićane je napustio Mateo Kedžo i osjetio se na kraju njegov nedostatak. Iako su upisali pobjedu, trener domaćina nije bio pretjerano sretan igrom svoje momčadi u obrambenom segmentu.

Dobro su domaćini krenuli s velikom serijom 13:0 već sredinom prve četvrtine. Splićani su se uspjeli malo konsolidirati pa se u drugu dionicu ušlo s plus šest za domaćine. Imali su Šibenčani ponovno i u drugoj dionici plus 13 (33:20), no sjajni Glavinić je praktički sam dovukao goste na samo minus četiri na kraju prvog dijela.

U trećoj četvrtini imali su domaćini ponovno dvoznamenkastu prednost (plus 12), no gosti su se uvijek vraćali i nikako se nisu dali slomiti. Ipak, u posljednoj dionici stvari je prelomio Junaković kada je odveo Šibenik na plus 15 od čega se gosti nisu oporavili. Uspjeli su pak na kraju malo ublažiti poraz i smanjiti na minus devet.

 

Related Articles