Šibenik nadjačao Zagreb nakon napete završnice

Array

Košarkaši Šibenika ugostili su Mrave iz Trnskog na čuvenom Baldekinu. Prvo i jedino vodstvo domaćina bilo je ono posljednje. Točnije, domaćini su ubačajem Bašića za 92:91 u posljednjoj minuti došli do prvog vodstva, a to im na kraju i donijelo teško izborenu pobjedu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, i to s jako dobrih 10:2 na samome početku. Šibenčanima nije bila dovoljna ni pomoć gromoglasnih Funcuta da spriječi Šarliju koji je iz reketa “ubijao” obranu domaćina. Petani i Bašić su u par navrata smanjivali zaostatak, no gosti su uvijek imali odgovor pa se zahvaljujući tehničkoj greški domaćeg trenera Šarina odvajaju na visokih plus 17 na poluvremenu.

Domaćini su se probudili u nastavku. Krenuo je Šamadan sa serijom 8:0 i prednost gostiju se polako počela topiti. Početkom četvrte četvrtine sjajni Šarlija napušta igru zbog petog prekršaja i tada počinju problemi za Zagreb. Šibenčani se polako vraćaju u igru. Nošeni podrškom Funcuta te uz pravovremeni presing u završnicu se ulazi s malim vodstvom Zagreba.

U završnici Marciuš pogađa za izjednačenje Šibenika (90:90), a zatim Mileković na drugoj strani pogađa samo jedno bacanje što domaćini na kraju koriste pa Bašić pogađa šut za dva, za prvo i presudno vodstvo domaćih. Imali su gosti i posljednji napad za pobjedu, no pokušaj Vladovića je bio bezuspješan.

Related Articles