Šibeniku gradski derbi

Array

U kultnoj šibenskoj dvorani na Baldekinu večeras je odigran jedini gradski derbi u A1 lige, u kojem je domaćin Šibenik nošen fanatičnom podrškom svojih navijača nadvladao Jolly JBS sa 86:65.

Već sam početak utakmice nagovijestio nam je kakav će odnos snaga biti tokom čitavog susreta. Naime, već nakon sedam minuta igre Domagoj Bašić donio je Narančastima prvo dvoznamenkasto vodstvo (19:8), a do kraja četvrtine sigurno vodstvo potvrdio je vrlo dobrom solo dionicom Martina Junaković, pa se na prvi odmor odlazi s rezultatom 28:15. Kako publika davala impuls, tako su domaćini nastavili sa još boljom igrom, podizali su prednost, a tricom Ljube Šamadana zaključili su prvo poluvrijeme s najvećom dotadašnjom prednošću (49:26).

Ništa se nije promijenilo ni nakon izlaska igrača iz svlačionica, a na utakmici najvećih 30 koševa razlike (56:26) postavlja tricom Teo Petani nakon tri minute igre u drugom poluvremenu. Do kraja treće četvrtine Bankari su se malo pribrali i ponajviše zahvaljujući Pašku Vrlici smanjili zaostatak na 68:44. Do kraja susreta Bankari nisu uspijevali smanjiti zaostatak na manje od 21 poena razlike, upravo onoliko s koliko je i završio susret (86:65).

Šamadan s 18 te Petani sa 16 poena predvodili su vodeću momčad prvenstva, a kod Jollya su se istaknuli Vrlika s 15 poena i Mate Mrva s jednim manje.

Related Articles