Široki poražen u Pioniru

Array

U susretu 11. kola regionalne lige Crvena Zvezda je na domaćem parketu pred oko 5000 gledatelja pobjedila goste iz Širokog rezultatom 69:57. Iako je Široki u prvom poluvremenu pružio dostojan otpor, u drugom poluvremenu nisu mogli više držati priključak za vrlo dobrim domaćinom iz razloga što prva petorka nije imala pomoć s klupe. Također, u današnjem susretu im je nedostajao Vragović, koji je povrijedio stopalo na treningu prije nekoloko dana.

Široki je susret otvorio petorkom Naletilić, Šutalo, Ramljak, Šakić i Planinić. Početak susreta je proveo u odmjeravanju snagu, no domaćini s četiri vezana koša Katića odlaze na 10:6. Šutalo i Naletilić smanjuju prednost, no  košem Radivojevića Zvezda odlazi na pet razlike prednosti pri rezultatu 16:11, nakon čega trener Širokog Velić zove minutu odmora. Do kraja četvrtine je Zvezda samo održavala prednost,a goste je predvodio Šutalo koji je već u prvoj četvrtini zabio osam koševa. Rezultat na kraju prve četvrtine je glasio 20:15.

Na početku druge dionice susreta domaćini ubacuju u veću brzinu i rade seriju od 9-0 na krilima igrača s klupe Browna, Savovića i Cvetkovića i odlaze na visokih 14 razlike kod rezultata 29:15. Široki ne uspijeva zabiti koš više od četiri minute, međutim nakon Velićeve minute odmora Široki igra puno bolje , te tricom Peršića i s četiri vezana koša Planinića gosti smanjuju na 29:22. Trener Zvezde Vukoičić zove minutu odmora i s pravom je ljut na svoje igrače. Do kraja četvrtine Široki predvođen odličnim Planinićem smanjuje prednost i dolazi na samo tri koša zaostatka. Planinić je već u prvom poluvremenu zabio 14 koševa i šest skokova, uz šut za dva 7-9.

Šutalo otvara treću četvrtinu s dvije trice, a Scott zabija za domaćine za 36:36. Zvezda uspijeva konsolidirati svoje redove i sve efikasnije riješava svoje napade. Subotić zabija nekoliko vezanih koševa, dok Široki jedino predvode Planinić i Šutalo. Košem Nelsona Zvezda odlazi na 45:40. Odlazak Planinića na klupu iskorištava Brown koji je fizički jači od Rikića i zabija četiri koša te domaći odlaze na 52:44 prije zadnje četvrtine.

Na otvaranju zadnje četvrtine Brown zabija četiri vezana koša i domaćini odlaze na 56:44. Na drugoj strani Planinić i Naletilić rade seriju 5-0, zbog čega je Vukoičić primoran zvati minutu odmora. Vukoičić daje upute svojim igračima koji ih odlično iskorištavaju, pa  Savović i Nelson rade seriju od 6-0 i Zvezda odlazi na 62:49 pet minuta do kraja utakmice. Planinić smanjuje prednost domaćina s dva slobodna bacanja, no Scott zabija tricu za velikih 14 razlike i pitanje pobjednika je riješeno. Do kraja susreta su oba trenera dali priliku igračima s manjom minutažom. Konačan rezultat je 69:57.

Najbolji pojedinac susreta dolazi iz redova Širokog, Darko Planinić s 22 koša i devet skokova. Šutalo mu je pomagao s 18 koševa i četiri skoka. Kod domaćina su se istaknuli Brown s 12 koševa i pet skokova, Savović s 11 koševa i šest skokova, te Scott s 10 koševa i šest skokova.

Related Articles