Široki potpisao novog centra, odlaze Ramljak i Planinić?

Array

Hercegovački košarkaški klub Široki će u dolazeću sezonu krenuti u podosta izmijenjenom sastavu. Klub su već napustili Jakov Vladović, Coleman Collins i Fran Pilepić.

No, uz njih se spominju i mladi hrvatski reprezentativni dvojac, Ivan Ramljak koji je navodno sve bliže dolasku zagrebačkoj Cedeviti i Darko Planinić koji je trenutno u ljetnom kampu New Orleans Hornetsa i ne manjka mu ponuda što iz Hrvatske, što iz europskih klubova.

I dok je poznato kako će i u narednoj sezoni voditi momčad i dalje Ivan Velić, nisu poznate zamjene za spomenute košarkaše, izuzevši za “letećeg” Amerikanca Collinsa.

Naime, Široki je danas potpisao ugovor s bivšim košarkašem Trogira i Dubrovnika, Jozom Brkićem.

211 centimetara visoki košarkaš je protekle sezone nastupao za bosansku Čapljinu te s prosjekom od 15 poena, 8 skokova i 3 ukradene lopte zaslužio imenovanje u najbolju petorku tamošnjeg državnog prvenstva.

Za kraj dodajmo kako će aktualni prvak BIH ove sezone braniti peto mjesto u regionalnoj ligi, koje im je ujedno donijelo i mogućnost nastupanja u EuroCupu, međutim zbog manjka financijskih sredstava su u Širokom Brijegu bili primoreni odustati od drugog najelitnijeg europskog natjecanja.

Related Articles