U-16: Poraz kadetkinja od Italije

Array

Hrvatske košarkašice krenule su s porazom u drugi krug Europskog prvenstva divizije A do 16 godina koje se igra u Mađarskom Miskolcu. Bolje su od naših kadetkinja bile Talijanke sa 61:46.


Hrvatska – Italija 46:61 (17:11, 11:21, 4:15, 14:14)

Jordanić 3, Božić 15, Slonjšak 11, Kukolja 3, Dojkić 4, Mijatović 2, Kelava 4 (10 skokova), Bura 5


Hrvatske kadetkinje dobro su otvorile susret protiv Italije i prvu četvrtinu riješile u svoju korist (17:11). Problemi započinju u drugoj četvrtini kada Talijanke agresivnom igrom u fazi obrane maksimalno limitiraju učinak Ivane Dojkić (inače najbolji strijelac dosadašnjeg dijela EP) ne puštajući iz vida ni Ivu Slonjšak i Anitu Kelavu.

Kako se igra naše reprezentacije na ovom EP isključivo bazira upravo na ove tri igračice bilo je dovoljno zaustaviti jednu od njih (a Talijanke su uspjele zaustaviti sve tri) pa da pobjednik ovog susreta bude poznat puno prije kraja utakmice.

Već na poluvremenu Talijanke su zaostatak iz prvih deset minuta uspjele preokrenuti u svoje vodstvo (32:28) koje je tijekom treće četvrtine naraslo na za našu reprezentaciju nedostižnih 15 poena (47:32).

Zanimljivo je spomenuti kako su naše kadetkinje tijekom treće četvrtine uspjele postići samo četiri poena. Sva četiri s linije slobodnih bacanja!

U posljednjoj dionici utakmice naša reprezentacija uspjela je u jednom trenutku smanjiti svoj zaostatak na relativno “obećavajućih” -10 (41:51), ali više od toga nije išlo i do kraja utakmice Italija je samo nastavila održavati prednost koja je garantirala mirno privođenje utakmice kraju te na kraju potpuno zasluženo ostvarila pobjedu.

Hrvatske kadetkinje večerašnjim porazom protiv talijanskih vršnjakinja najvjerojatnije su izgubile priliku plasirati se u četvrtfinale Europskog prvenstva. Čak i u slučaju pobjeda u preostale dvije utakmice (Španjolska i Nizozemska) pitanje je hoće li to bilo dovoljno za plasman među osam najboljih.

Poredak, drugi dio natjecanja: 1. Italija 2-1; 2. Francuska 2-1; 3. Španjolska 2-1; 4. Češka 2-1; 5. Nizozemska 1-2; 6. Hrvatska 0-3

Related Articles