Široki slavio u ljepotici kola, Baderu valorizacija 58!

Array

Večeras smo na Pecari vidjeli odličnu utakmicu koja je otišla u dva produžetka, i u kojoj je na kraju slavio domaćin Široki rezultatom 102:101. Utakmica je cijelo vrijeme obilovala preokretima i lijepim potezima, i bila je prava poslastica za sve ljubitelje košarke.

Široki je započeo petorkom Naletilić, Šutalo, Ramljak, Šakić i Planinić. Prvu dionicu susreta je obilježilo ispipavanje snage, iako su gosti iz Mađarske većim dijelom imali blagu rezultatsku prednost, u petoj minuti slobodnim bacanjima Badera gosti ima prednost od pet koševa. Široki uspijeva konsolidirati redove i dobiva prvu četvrtinu rezultatom 25:24.

U drugoj četvrtini Široki je puno bolje krenuo, te već sredinom četvrtine domaći su imali najveću prednost na susretu od devet poena pri rezultatu 39:30. Trener gostiju Petar Por traži minutu odmora nakon koje Mađari na krilima Balasz Simona smanjuju prednost domaćih, te je rezultat na poluvremenu 45:40.

Na početku treće četvrtine centar Širokog Planinić zarađuje četvrtu osobnu grešku zbog koje nije igrao cijelu četvrtinu. Većim dijelom četvrtine igra se čvrsto koš za koš. Minut i pol prije kraja četvrtine slobodnim bacanjima Rikića i Šutala domaći imaju prednost od šest koševa, ali s četiri vezana koša Ernesta Kalve, gosti se vraćaju u utakmicu i rezultat prije zadnje dionice je 60:58.

U zadnjoj dionici igra se sve čvršće i vodstvo se izmjenjuje. Na krilima Badera, Szolnoki radi seriju od 6-0 i trener domaćih Velić zove minutu odmora pri rezultatu 65:70, četiri minute i 45 sekundi do kraja. Nakon minute odmora Široki igra sve bolje i postupno smanjuje vodstvo. Domaći sve teže zaustavljaju Badera koji predvodi Szolnoki, dok na drugoj strani koševima Šakića i Baraća smanjuje prednost gostiju.

U zadnjem napadu pri vodstvu gostiju od tri koša Šutalo pogađa tricu i rezultat je 78:78 i samo je devet sekundi do kraja. Trener Por zove minutu odmora, ali napad završava bezuspješno jer Simon gubi loptu. Peršić je probao šutom s pola terena donijeti Širokom pobjedu, ali je bio blokiran od obrane gostiju, pa je utakmica otišla u prvi produžetak.

Široki je odlično krenuo u produžetak i predvođeni odličnim Šakićem rade seriju od 5-0 pri rezultatu 85:82, no tricom Nemetha poništava se prednost domaćih tri minute prije kraja. Uslijedilo je razdoblje obilježeno dekoncentracijom pa je bio priličan broj promašaja na obje strane. U posljednju minutu se ulazi rezultatom 87:87, a tricu za pobjedu je promašio Željko Šakić, pa se krenulo u drugi produžetak.

Momčad s Pecare ponovno dobro otvara produžetak. Šutalo zabija za dva poena, zatim Šakić krade loptu i iznuđuje namjernu te oba zabija. Poslije toga se zbio najatraktivniji trenutak utakmice kada je Šutalo bez gledanja u stilu NBA igrača uposlio Planinića koji zabija za 93:87. Široki se uspijeva obraniti ali Planinić u napadu radi petu osobnu, te je Bader siguran na slobodnim bacanjima te tri minute prije kraja rezultat je 93:89.

Szolnoki predvođen Baderom uspijeva smanjiti zaostatak na dva poena. Kreće serija promašaja koju Šakić i Nemeth prekidaju tricama minutu i pet sekundi prije kraja pri rezultatu 96:94. Barać i Bader zabijaju za svoje momčadi, i Mađari rade brzi prekršaj nad Vragovićem koji je precizan s linije slobodnih bacanja. Nemeth tricom vraća Mađare koji ponovno rade brzi prekršaj nad Vragovićem koji je ponovno siguran. Szolnoki se nije uspio brzo snaći te samo košem Badera uspije smanjiti na koš zaostatka te je konačan rezultat 102:101.

U redovima domaćih se najviše istaknuo Željko Šakić s 21 košem i 9 skokova, te Šutalo s 14 i Peršić s 13, a Barać i Vragović su zabili po 11. Prvo ime susreta je bio Marton Bader koji je u 36 minuta koje je proveo na terenu zabio 40 koševa uz šut 17-19 i uhvatio 13 skokova uz valorizaciju 58. Kalve je dodao 14, a Simon 12 koševa.

Related Articles